SRPSKE HEROINE: Borislava i Nada u Riju osvojile srebro u stonom tenisu
Foto: Beta/Profimedia

Paraolimpijske igre u Riju

SRPSKE HEROINE: Borislava i Nada u Riju osvojile srebro u stonom tenisu

Rio 2016 -

Srpske stonoteniserke Borislava Perić - Ranković i Nada Matić osvojile su srebrnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

One su u finalu dublova poražene od Kine sa 2:0.

U dublu je naš tim izgubio sa 3:0 (9:11, 2:11, 9:11), a zatim je Borislava Perić - Ranković poražena od Bian Žang 3:0 (9:11, 6:11, 7:11).

Borislava i Nada imale su veliku podršku iz Srbije, a posebno je dirljiva poruka razreda nadinog sina Luke, koju je na društvene mreže postavio selektor stonotenisera Zlatko Kesler.

Ovo je deveta medalja za Srbiju. Borislava Perić-Ranković ima i individualno zlato, a Nada Matić bronzu, u stonom tenisu uspešan je bio još Mitar Palikuća sa bronzom. Laslo Šuranji ima srebro i bronzu u streljaštvu, Nemanja Dimitrijević osvajač je bronze u bacanju koplja.Željko Dimitrijević je uz svetski rekord osvojio zlato, a njegov reprezentativni kolega Miloš Mitić srebro u disciplini bacanje čunjeva.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je stonoteniserkama Borislavi Perić-Ranković i Nadi Matić osvajanje srebrne medalje.

"Ovo je naša deveta medalja, potvrda da je tim Srbije jači i snažniji i da je obaranjem rekorda sa prošlih Paraolimijskih igara, na kojima je osvojeno pet medalja, tim koji je vredno radio i mnogo napredovao za četiri godine. Nadi i Borislavi, našim šampionkama, čestitam na ovom ogromnom uspehu kojim su pokazale svima kako se bori za našu zastavu, grb, himnu. Privilegija je i ponos biti ministar ovakvom našem parolimpijskom timu", navodi se u čestitki Udovičića.

Srpskim stonoteniserkama na osvojenoj medalji čestitao je i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

"Posle medalja u pojedinačnoj konkurenciji iz Rija stiže potvrda da briljirate i kad treba pokazati timski duh. Novo odličje je kruna truda i rada koji ste uložile da danas budete tamo gde i pripadate – medju najboljima. Ne možemo biti ponosniji na vas", navodi se u čestitki Vulina.

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković čestitala je stonoteniserkama osvajanje srebrne medalje.

"U ime Narodne skupštine i lično čestitam vam na fantastičnoj igri i borbenosti i osvajanju srebrne medalje, još jedne za Srbiju. Doneli ste nam veliku radost, ponosni smo na vas", navodi se u čestitki Gojkovićeve.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track