STRELJAČKI SAVEZ ISPRATIO OLIMPIJCE U RIO: Svaki od devet strelaca je svetska klasa!
Foto: Fonet SSS

Olimpijske igre u Brazilu

STRELJAČKI SAVEZ ISPRATIO OLIMPIJCE U RIO: Svaki od devet strelaca je svetska klasa!

Rio 2016 -

Streljački savez Srbije priredio je ispraćaj za svoje članove koji će predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru od 5. do 21. avgusta, a među njima je bila i Ivana Anđušić Maksimović, koja će nositi zastavu Srbije na ceremoniji otvaranja Igara.

Na svečanosti je istaknuto da nikada do sada, čak ni u vreme velike Jugoslavije, naša zemlja nije imala devetoro predstavnika na streljačkom olimpijskom turniru.

Srbiju će na predstojećim Igrama predstavljati:

Puška: Stevan Pletikosić, Ivana Anđušić Maksimović, Andrea Arsović, Milenko Sebić i Milutin Stefanović

Pištolj: Bobana Veličković, Zorana Arunović, Damir Mikec i Dimitrije Grgić

Uz njih će biti stručni štab u sastavu Srećko Pejović, Boban Marković, Dragan Donević.

Pozdravljajući goste, predsednik Streljačkog saveza Srbije Siniša Mašović je podsetio da naša zemlja na velikim streljačkim takmičenjima učestvuje od 1903. godine i da su strelci do sada osvojili 12 olimpijskih medalja, čime spadaju u krug najtrofejnijih srpskih sportista.Mašović je istakao da su uspesi strelaca zasluga njih samih, trenera, stručnih štabova, ali da svega ne bi bilo bez pomoći države, zbog čega je zahvalio Ministarstvu omladine i sporta, Olimpijskom komitetu Srbije, Sportskom savezu Srbije i Nacionalnoj antidoping agenciji.

Sportski direktor SSS Srećko Pejović je podsetio da reprezentativci u nedelju putuju na pripreme u Francusku. U Rio iz Pariza odlaze 31. jula, da bi 2. avgusta imali i prve treninge. Streljački turnir počinje već 6. avgusta.

"Uvek se pred velika takmičenja postavljaju pitanja šta očekujemo. Teško je prognozirati, ali mogu da kažem da imamo veoma jak olimpijski tim, jer je svako od naših devetoro reprezentativaca svetska klasa", kazao je Pejović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track