SUDIJA PASKAL MARIJA ZA KURIR: Šteta što je Novak rano otišao kući
Foto: Dado Đilas

On je sudio Srbinu protiv Del Potra

SUDIJA PASKAL MARIJA ZA KURIR: Šteta što je Novak rano otišao kući

Rio 2016 -

Meč je bio korektan. Mnogi su videli Đokovića sa zlatom, ali je Argentinac bio bolji, kaže za Kurir sudija Paskal Marija

Srbija je imala ogromna očekivanja od teniskog turnira na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Kako i ne bi pored Novaka Đokovića, na čiju smo medalju računali, a potajno se nadali da će i devojke i dublovi dogurati daleko.Nažalost, samo je dubl Đoković/Zimonjić ostvario jednu pobedu pre eliminacije. Jedan od svedoka najtužnijeg dana u karijeri Novaka Đokovića bio je Francuz Paskal Marija. Čovek koji je u karijeri sudio šest grend slem finala bio je u stolici na meču Đoković - Del Potro u Riju.Ono što nas je zanimalo bilo je kako sudije doživljavaju olimpijski turnir, naročito kad se ima u vidu da je u Brazilu karnevalska atmosfera, pogotovo kada igra ljubimac domaće publike Tomas Beluči, ali i kad Argentinci bodre Huana Martina del Potra.- Pitate me za publiku? Potpuno su ludi, u najpozitivnijem smislu. Ponekad jedva uspem da ih obuzdam da ne navijaju tokom poena. Strastveni su kao da su na fudbalu. Mnogo je bučnije nego na Dejvis kup mečevima - kaže Marija.

Iskren... Paskal Marija sa našim izveštačem
Iskren... Paskal Marija sa našim izveštačem

Kao glavni sudija meča prvog kola Đoković - Del Potro, Paskal dodaje da nije bio previše problematičan meč.- Ako izuzmemo publiku, na koju se polako navikavam, meč je bio obostrano korektan. Stvarno šteta za Đokovića, mnogi su ga videli kao šampiona, ali Del Potro je zaslužio pobedu - smatra jedan od najboljih teniskih sudija današnjice Francuz Paskal Marija.

Bez favoritaNE SMEM DA NAVIJAMNa pitanje da li generalno ima favorita među teniserima, mudro odgovara da je profesionalac.- Ne smem da se opredeljujem, mada pretpostavljate da su mi Francuzi bliski. Ipak, kada sednete u stolicu, pravda je jedino čime se rukovodite - zaključio je Marija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track