TOMIĆEVIĆ I ZORIĆ U FINALU OI: Srpski dvojac ubedljivo doveslao do prvog mesta
Foto: Reuters

Olimpijske igre u Riju

TOMIĆEVIĆ I ZORIĆ U FINALU OI: Srpski dvojac ubedljivo doveslao do prvog mesta

Rio 2016 -

Srpski kajakaši Milenko Zorić i Marko Tomićević uspeli su da se plasiraju u finale olimpijskih igara u disciplini K-2 1000 metara.

Dvojac, Milenko Zorići Marko Tomićević izveslali su trku za 3.15.298 što im je donelo prvo mesto u grupi.

Drugo mesto pripalo je Austrijancima Valansu Kenu i Lančlanu Tamu koji su cilj prešli u vremenu 3.23.019, dok je treća pozicija pripala Litvancima Nekriosiusu Rikardsu i Andreju Olijniku koji su do cilja doveslali za 3.24.246.

Tomićević i Zorić su osvojili prvo mesto u drugoj kvalifikacionoj trci rezultatom 3:15,298 minuta i iza sebe ostavili Australijance za gotovo sedam sekundi.

"To nije realna prednost, stigli smo ih u finišu i onda su oni smanjili, jer su znali da će se teško izboriti s nama, a posle imaju i trku polufinala. Mi smo hteli da idemo direktno, da imamo samo tu jednu trku i uspeli smo u tome. Što se tiče protivnika i taktike u finalu, to nas ne zanima. Mi imamo svoju taktiku koju smo razradili i koja funkcioniše. Glavni cilj sutra nam je da odveslamo svoju trku, kao da ostalih i nema. Ako to uradimo, verujem da će to biti za jako dobar rezultat", rekao je Tomićević.

Finale je na programu u četvrtak od 14 časova.

"Trudili smo se, želeli smo da izveslamo kvalifikacije što bolje i izbegnemo polufinale. Uspeli smo u tome. Izveslali smo stvarno dobru trku. Australija nam je pobegla u startu, ali mi smo ostali u svom ritmu, čekali finiš i obišli ih", rekao je Zorić.

On je dodao da mu je drago što su srpski sportisti u Riju počeli da pobedjuju i osvajaju medalje.

"Lepo to utuče, drago nam je što su naši sportisti počeli da igraju dobro i da osvajaju medalje, ali mi se i dalje držimo našeg... Cilj nam je što bolja trka, znamo da vredimo za medalju, a kad završimo videćemo koji smo", rekao je Zorić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track