U SUSRET OI: Vasić i Beđik bruse pravu formu za Rio
Foto: OKS

Ciljaju medalju na EP

U SUSRET OI: Vasić i Beđik bruse pravu formu za Rio

Rio 2016 -

Na Evropskom prvenstvu za seniore, čiji će domaćin biti nemački Brandenburg, Srbiju će predstavljati olimpijski dvojac bez kormilara Miloš Vasić i Nenad Beđik

Evropsko prvenstvo u veslanju za seniore (od 6. do 8. maja) održava se samo dve nedelje pred Olimpijsku kvalifikacionu regatu u Lucernu, a Srbiju će predstavljati jedini čamac koji je već obezbedio vizu za Rio.Olimpijski dvojac bez kormilara Miloš Vasić i Nenad Beđik odmeravaće snage na EP u Brandenburgu sa najboljim evropskim posadama i pokušaće da dođe do druge zajedničke medalje. Lane su na Evropskom prvenstvu za seniore u Poznanju osvojili bronzu, a prema Vasićevim rečima, sada će pucati na još viši plasman.- Iako šampionat u Brandenburgu doživljavamo kao jednu od usputnih stanica ka najvećem i najznačajnijem događaju u ovoj godini Olimpijskim igrama, trudićemo se da uđemo u borbu za najsjajnije odličje. Konkurencija će biti jaka pošto će učestvovati mnogo čamaca s kojima ćemo verovatno voditi bitke i na Igrama u Riju. Tu pre svega mislim na čamce Velike Britanije, Francuske, Holandije i Italije. Nedostajaće samo posada Novog Zelanda da bi konkurencija bila najjača moguća na svetu - ističe Vasić.Vasić i Beđik su na izbornoj regati u zemlji dokazali da su ubedljivo naš najbolji dvojac i tako potvrdili svoje mesto u ovom čamcu za OI, koje su upravo oni i obezbedili bronzom na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu za seniore u Ožibeleu. Prvi zvanični test u 2016. imali su na Svetskom kupu u Varezeu, gde su osvojili sedmo mesto.- Na regati u Varezeu nismo imali imperativ rezultata. Zbog toga smo, kao i zbog malog umora Beđika, i probali varijantu sa mnom na štrokeru. Vratili smo se na stare pozicije u čamcu i imali smo dve nedelje da se pripremimo za šampionat u Nemačkoj - rekao je Vasić.

IskustvoMILOŠ VEĆ PETI PUT NA EPMilošu Vasiću će takmičenje u Brandenburgu biti peto učešće na Evropskim prvenstvima za seniore. U Plovdivu 2011. bio je šesti u četvercu bez kormilara, godinu dana kasnije osvojio je bronzu u istoj disciplini na šampionatu u Varezeu. Na EP u Sevilji 2013. osvojio je sedmo mesto u teškom četvercu, a na EP 2014. u Beogradu bio je 11. u skifu. Prošle godine osvojio je bronzu na EP u Poznanju u dvojcu bez kormilara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track