NOLETOVO ZBOGOM RIJU: Đoković i Zimonjić izgubili u dublu od Brazilaca Mela i Soareša
Foto: Fonet

Stali na drugom stepeniku

NOLETOVO ZBOGOM RIJU: Đoković i Zimonjić izgubili u dublu od Brazilaca Mela i Soareša

Rio 2016 -

Srpski teniseri Novak Đoković i Nenad Zimonjić izgubili su meč 2. kola u dubl konkurenciji na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru od domaćeg para Marselo Melo - Bruno Soareš 4:6, 4:6.

S obzirom na to da je Đoković dan ranije eliminisan i u singlu od Huana Martina Del Potra, za njega su Olimpijske igre u Riju završene. Zimonjić se prijavio za miks sa Anom Ivanović i verovatno će nastaviti učešće na Igrama.

Melo i Soareš su opravdali ulogu favorita protiv srpskog para. Treći nosioci na olimpijskom turniru bili su znatno bolji u prvom setu, koji su rešili u svoju korist posle 32 minuta zahvaljujući jednom brejku, napravljenom na servis Zimonjića - 6:4.

U drugom setu srpski teniseri su delovali znatno bolje, naročito Đoković. U tom delu igre naši igrači su napravili čak duplo više vinera od rivala (16:8), što im, međutim, nije bilo dovoljno da izbegnu poraz.

Brazilci su napravili brejk za 4:3, Srbi su odmah uzvratili - 4:4, ali je serija brejkova završena u sledećem gemu - 5:4 za Mela i Soareša, koji su kasnije na servis Mela stavili tačku na meč.

Brazilski par će se u četvrtfinalu sastati sa Rumunima, petim nosiocima, Mergeom i Tekauom.

TOK MEČA:

Drugi set:

4:6 - KRAJ!

4:5 - BREJK! Prvi put je Đoković izgubio svoj servis. U nezgodnom trenutku. Brazilci su iskoristili drugu brejk loptu i u sledećem gemi serviraće za meč.

4:4 - BREJK! Prva brejk šansa na meču je iskorišćena! Nole i Ziki su uzvratili brejk bez izgubljenog poena! Đoković je odličan u drugom setu.

3:4 - BREJK! Brazilci su nadomak trijumfa. Na 15:40 Srbi su spasli jednu brejk loptu, ali je zatim Melo poentirao za brejk.

3:3 - U drugom setu su igrači sigurni na svoj servis.

2:1 - Ne planiraju srpski igrači da se predaju. Ponovo su u vođstvu posle gema koji je Zimonjić završio asom.

1:1 - Pri rezultatu 30:30 Zimonjić je imao priliku da donese srpskom paru prvu brejk loptu, ali je lopticu poslao u aut. Kasnije su Brazilci bez problema "overili" gem.

1:0 - Dobro su Nole i Ziki počeli drugi set. Đoković je servirao, lako su dobili gem.

Prvi set:

4:6 - Sigurnom igrom Melo i Soareš dobili su prvi set posle 33 minuta. Dovoljno je reći da brazilski igrači nisu imali nijednu neiznuđenu grešku, a napravili su 14 direktnih poena.

4:5 - Bilo je 15:30, ali su Đoković i Zimonjić vezali tri dobra poena i ostali u prvom setu.

3:5 - Melo i Soareš čuvaju prednost.

3:4 - Prekinut je niz domaćina od tri uzastopno osvojena gema. Na 40:40 Ziki je odigrao dobar volej, zatim i smeč.

2:4 - Lako i brzo domaći par je potvrdio brejk u gemu u kome je početni udarac imao Soareš.

2:3 - BREJK! Do prve brejk lopte na meču došli su Brazilci i odmah je iskoristili posle ne baš ubedljivog servisa Zimonjića.

2:2 - Uspeli su srpski igrači da stignu do 30:30 na Melov servis, ali ne i više od toga.

2:1 - I Đoković je sjajno servirao - dva asa, za još jedan gem dobijen "sa nulom".

1:1 - I domaćin je rutinski dobio prvi gem na svoj servis.

1:0 - Zimonjić je servirao, a srpski par nije izgubio nijedan poen.

Đoković je u singlu poražen već na startu takmičenja od Huana Martina Del Potra, pa će pokušati da pronađe utehu u dublu, iako je lakše povređen. Međutim, srpski tandem ima težak posao, jer su mu rivali treći nosioci.

Nole i Ziki su u prvom kolu deklasirali Hrvate Marina Čilića i Marina Draganju 6:2, 6:2, dok su Melo i Soareš očekivano eliminisali braću Rativatana sa Tajlanda 6:0, 7:6.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track