SRBIJA ŽELI NOVO ČUDO: Košarkašice savladale Senegal, protiv Australije u četvrtfinalu
Foto: Reuters

Prvi cilj je ostvaren

SRBIJA ŽELI NOVO ČUDO: Košarkašice savladale Senegal, protiv Australije u četvrtfinalu

Rio 2016 -

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Senegal (95:88) i plasirala se u četvrtfinale Olimpijskih igara u Riju gde će igrati sa prvoplasiranim timom druge grupe Australijom, koja je u 5 mečeva imala maksimalan učinak.

Srbija je od početka bila u vođstvu, koje je brzo bilo dvocifreno. Srpski tim je veoma ozbiljno shvatio meč, tako da Senegalke nisu imale gotovo nikakvu šansu za iznenađenje. U prvom poluvremenu, odlično je funkcionisao trio Petrović - Butulija - Milovanović, koji je bio i najefikasniji u dresu Srbije, koja je prvi deo igre dobila rezultatom 55:43. Drugi deo meča, doneo je mini šok, činjenicom da je Senegal krenuo bolje i vrlo brzo prepolovio zaostatak. Ipak posle minuta odmora Srbija se sabrala i posle trojke Ane Dabović, opet imala dvocifrenu prednost. U tom periodu odlično su igrale i Pejdž i Petrović.U poslednjem periodu, Srbija je do poena Jelene Milovanović u kontri strpljivo čuvala prednost od 8 do deset poena, a tada nam je odlična Kragujevčanka donela i plus 13 (83:70). To je bio udarac od kojeg se Senegalke nisu oporavile.

Prva četvrtina Srbija je trojkom otvorila drugu četvrtinu i povela, 30:15. Naše igračice su nastavile da rešetaju protivnički koš, a u 13. minutu, evropske šampionke su vodile 37:23. Naš tim nema nameru da se zaustavi, pa je već na polovini druge deonice stekao 20 poena prednosti 47:27. Senegal se sa dve trojke Traore pokušava vratiti u meč, pa je pri rezultatu 49:36 selektorka Maljković zatražila minut odmora. Druga četvrtina

Košarkašice Srbije su dobro ušle u meč i povele 6:2. Senegalke su u petom minutu prišle na 11:9, ali je Sonja Petrović trojkom donela novu prednost našem timu od 14:9. Srbija je zaigrala angažovanije u završnici prve četvrtine, a u 8. minutu naš tim je poveo 19:13. Srbija je minut pre kraja prve četvrtine imala prednost od osam poena, 23:15. Naša selekcija je prvu četvrtinu dobila sa čak 27:15.

Srbija je trojkom otvorila drugu četvrtinu i povela, 30:15. Naše igračice su nastavile da rešetaju protivnički koš, a u 13. minutu, evropske šampionke su vodile 37:23. Naš tim nema nameru da se zaustavi, pa je već na polovini druge deonice stekao 20 poena prednosti 47:27. Senegal se sa dve trojke Traore pokušava vratiti u meč, pa je pri rezultatu 49:36 selektorka Maljković zatražila minut odmora. Noakon toga naš tim se konsolidovao pa je na poluvreme otišao sa prednošću 55:43.

Treća četvrtina

Senegal je u nastavak ušao serijom 8:2, u kojoj je jedine poene za naš tim postigla Danijel Pejdž.Posle mini šoka, uspeli smo da se povratimo i nakon trojke Ane Dabović povedemo 62:53. Uz Anu dobro su u tom periodu igrale i Petrović i Pejdž. Senegal je sa druge strane u meču držala AstuTraore. Na isteku trećehg kvartala Srbija je vodila 76:66.

Četvrta četvrtina

Srbija je do polovine četvrtine država prednost od 8 do 10 poena, i krčila sebi put ka četvrtfinalu, što je pre takmičenja bio primaran cilj šampionki Evrope. Jelena Milovanović nam je na nwšro više od 5 minuta pre kraja sjanom kontrom ponela 13 poena viša 83:70. Do kraja meča Senegal nije uspeo da zapreti, pa je Srbija ostvarila vredan trijumf.

Tok meča

Košarkašicama Srbije je neophodna pobeda za plasman u četvrtfinale OI, a tamo ih čeka selekcija Australije.Nakon što su pretprele tri poraza i u prošlom kolu savladale Kinu, košarkašice Srbije igraju protiv Senegala utakmicu koja bi mogla da im donese četvrtfinale.Izabranice Marine Maljković u favorit u ovom susretu, ali kvalitet će morati da dokaži i na terenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track