(VIDEO) ORLOVI TREĆI PUT OČERUPALI PETLOVE: Košarkaši Srbije stotkom opet bolji od Francuza
Foto: Filip Plavčić

Super 4 u Kordobi

(VIDEO) ORLOVI TREĆI PUT OČERUPALI PETLOVE: Košarkaši Srbije stotkom opet bolji od Francuza

Rio 2016 -

Košarkaška reprezentacija Srbije je na Super 4 turniru u Kordobi i treći put ovog leta savladala Francusku (105:88) i tako na najbolji način počela poslednju proveru pred start Olimpijskih igara u Riju 6. avgusta.

Sve je u igri našeg tima delovalo odlično, odbrana, trčanje i efikasnost u kojoj je sa 29 poena prednjačio Bogdan Bogdanović, kojeg su sjajno pratili Jokić sa 15 i Mačvan sa 14 poena, kao i i Teodosić asistencijama, koje su izluđivale rivala.

Na startu meča Francuzi su bili znatno bolji pre svega u šutu, zbog čega su imali prednost 15:6 na polovini prvog kvartala. Za tih 5 minuta selektor Đorđević je promenio čitavu petorku, što je dalo rezultata. Srbija je do kraja četvrtine preokrenula rezultat i uz 10 poena Bogdanovića prvi deo igre dobila sa 25:22. Početak druge četvrtine i nova trojka za raspucanog Bogdanovića, koja je bila samo serije našeg tima, koja je donela vođstvo 32:23. Odlično su u tim momentima Bogdanovića pratili Jokić i Teodosić, koji je razigravao saigrače. Francuska je, iako oslabljena neigranjem Tonija Parkera, koji je zbog rođenja deteta otputovao u San Antonio, u nastavku meča malo po malo uspela da smanji zaostatak na 42:40. Tada su izabranici selektora Đorđevića sa pet vezanih poena (dvojka Bogdanovića i trojka Simonovića) ponovo stekli opipljiviju prednost, koju do kraja prvog dela nisu ispuštali. Prve dve četvrtine u kojima od srpskih košarkaša na parketu nisu bili Štimac i Nedović, naš tim je dobio sa 50:44, a zanimljivo je da su oba kvartala završena rezultatom 25:22. Treća četvrtina je u prvih tri minuta protekla u znaku Milana Mačvana, odlično je igrao u napadu, postigao čak 8 poena za maksimalnih plus 15 za Srbiju - 61:46.Ono što Srbija igra, posebno u napadu kada je na terenu Teodosić, nerešivo je za Francuze, koji su znatno sporiji od "orlova".Srpski tim je do kraja meča rutinski sačuvao prednost, i slavio sa 106:88 u meču kom je selektor Đorđević dobio i tehničku grešku."Orlovi" će se u nastavku turnira sastati i sa domaćinom (ponedeljak, 02:10 po srednjeevropskom vremenu) i Hrvatskom (ponedeljak, 23:15).

Četvrta četvrtina

40. minut 105:88 - Kraj utakmice

36. minut 100:82 - Nešto manje od tri minuta pre kraja meča Srbija je ubgacila stoti poen i to bacanjima Raduljice, a potom je selektor Đorđević zbog protesta nakon što je Pjetrus u skoku laktom udario Birčevića, zaradio tehničku grešku

34. minut 92:79 - Francuzi na sve načine pokušavaju da smanje zaostatak

Četvrta četvrtina

30. minut 82:68 - De Kolo pravi mnogo problema, brzo je ubacio 12 poena

25. minut 65:53 - Francuzi nemaju ideju kako da zaustave asistencije Teodosića za lake poene

23. minut 61:46 - Nova trojka Mačvana sjajna asistencija Teodosića. Potom i dvojka za krilnog centra Milana

22. minut 56:44 - Trojka Mačvana, pa potom dvojka uz faul i uspešno slobodno bacanje Jokića

Treća četvrtina

20. minut 50:44 - Kraj prvog poluvremena

19. minut 47:40 - Dvojka Bogdanovića, pa trojka Simonovića

18. minut 42:39 - Francuska agresivnijom i pokretljivom odbranom topi zaostatak

16. minut 42:36 - Posle grešaka nha startu meča srpski tim sada deluje razigranije

12. minut 32:25 - Tamo gde je stao Bogdanović je nastavio i na stratu drugog kvartala. Odlično ga prate pre svih Jokić i Teodosić, koji ih obojicu odlično razigrava

Druga četvrtina

10. minut 25:22 - Trojka Bogdanovića za prvo vođstvo Srbije, a potom i poeni Teodosića

7. minut 16:18 - Promenjena je čitava petorka i to je dalo rezultat jer je naš tim serijom 8:0 prišao na koš zaostatka

5. minut 6:15 - Francuska bolje počinje meč, naš tim nema šut

1. minut 2:2 - Batum i Bogdanovic su pogodili prve poene naq utakmici

Startne petorke - Srbija: Marković, Bogdanović, Kalinić, Birčević, Raduljica; Francuska: Ertel, De Kolo, Batum, Dijao, Gober.

Prva četvrtina

23:00 - Startne petorke - Srbija: Marković, Bogdanović, Kalinić, Birčević, Raduljica; Francuska: Ertel, De Kolo, Batum, Dijao, Gober.

22:50 - Srbija i Francuska odigrale su nedavno dve prijateljske utakmice u sklopu priprema za kvalifikacije za OI, koje su obe reprezentacije sa uspehom završile. Oba duela dobili su "orlovi", u Parizu - 79:77, a u Beogradu - 94:88 posle produžetaka. Doduše, "trikolori" su sada jači za Batuma i Gobera.

Sve utakmice igraju se u dvorani "Orfeo dom".

"Orlovi" će se u nastavku turnira sastati i sa domaćinom (ponedeljak, 02:10 po srednjeevropskom vremenu) i Hrvatskom (ponedeljak, 23:15).

Ovaj turnir predstavlja poslednju proveru pred Olimpijske igre.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track