VELIČKOVIĆ: Nadam se uspesima celog olimpijskog tima
Foto: Fonet

Imaju dobre šanse za visok plasman

VELIČKOVIĆ: Nadam se uspesima celog olimpijskog tima

Rio 2016 -

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Bobana Veličković rekla je da svako od strelaca ima dobre šanse za visok plasman na Olimpijskim igrama u Rio de Ženeiru.

"Svako od nas devetoro ima šanse za visok plasman, nadam se uspesima kako strelaca, tako i celog olimpijskog tima", rekla je Veličkovićeva, prenosi Streljački savez Srbije.

Devetočlana srpska streljačka selekcija nalazi se u mestu Krej, u blizini Pariza, gde doteruje formu pred polazak u Rio. Reprezentativci Srbije će na završnim pripremama ostati do 31. jula kada kreću u Brazil.

Bobana Veličković je trenutno drugoplasirana na svetskoj rang listi za vazdušni pištolj, a u Riju će prvi put na velikom seniorskom takmičenju gadjati i malim kalibrom.

"U olimpijskom debiju 2012. u Londonu gadjala sam samo vazdušnim pištoljem, koji mi je i dalje jača disciplina. Dugo mi je trebalo da dodjem i do dobrih ostvarenja malokalibarskim pištoljem. Mislim da sam uspela, zadovoljna sam poslednjim rezultatima i u Rio idem sa dve šanse u borbi za finala", rekla je ona.

U svakoj disciplini na streljačkom turniru na Igrama u Riju Srbija će imati po maksimalna dva predstavnika. Uz Veličkovićevu, pištoljem za dame će se takmičiti i Zorana Arunović.

"Lepo je kad imaš podršku sa tribina kolega iz tima s kojima si dugo zajedno, mirniji si staloženiji, a meni mnogo znači kada i na vatrenoj liniji imaš još nekog iz svoje ekipe, znaš da nisi sam. Kad bismo se bar i u jednom finalu u Riju Zorana i ja zajedno takmičile bilo bi sjajno", rekla je Bobana Veličković.

Kao i ostali srpski olimpijci, Veličkovićeva je u aprilu, na Svetskom kupu upoznala strelište u Riju.

"Nisam tada imala utisak da gadjam na olimpijskom strelištu. Bilo je dosta nedostataka. Recimo razmak izmedju prostora za strelce i mesta za trenere i novinare na vazdušnom strelištu je vrlo mali. Nadam se da je dosta toga popravljeno, a i ako nije u svakom slučaju svi ćemo imati iste uslove", navela je ona.

Bobana Veličković je kao najveću snagu srpskih strelaca istakla porodičnu atmosferu.

"Nama u streljačkoj reprezentaciji Srbije zajedničke pripreme mnogo znače. Lakše nam je da radimo u društvu, nego na individualnim treninzima. Posebno u olimpijskoj godini, kada smo često daleko od kuće. Dobro se znamo, dugo smo zajedno i funkcionišemo kao velika porodica. Ta odlična atmosfera se prenosi i na takmičenja. Bodrimo jedni druge, zajedno se radujemo, uspeh jednog motiviše i ostale članove ekipe", rekla je Veličkovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track