VELJA STJEPANOVIĆ PIŠE SPECIJALNO ZA KURIR: Pio sam kokosovu vodu i igrao peteku!

OLIMPIJSKI BLOG

VELJA STJEPANOVIĆ PIŠE SPECIJALNO ZA KURIR: Pio sam kokosovu vodu i igrao peteku!

Rio 2016 -

Brazil je interesantan, a pored napornih treninga, stignem da probam neke neobične stvari, otkriva najbolji srpski plivač

Srpski olimpijac Velimir Stjepanović, naš najbolji plivač, ekskluzivno će čitaoce Kurira upoznavati s dešavanjima na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, ali putem bloga, uz mnoštvo veoma interesantnih fotografija.

Velja u prvom javljanju iz brazilskog grada Uberlandije otkriva kako se priprema, koje rituale u ishrani primenjuje i šta je prvi put u životu probao baš u Brazilu.

- Dragi prijatelji, pozdravljam vas sve iz Brazila. Nalazim se u Uberlandiji, na trening kampu koji mi je omogućio Olimpijski komitet Srbije, a gde se pripremam za početak Olimpijskih igara u Riju. Boravak protiče po planu, a ovde sam došao isključivo kako bih se što bolje adaptirao na uslove i spremio za sve ono što me očekuje u Riju. Društvo mi prave kolege plivači, trener Kris Tajdi i fizioterapeut Marko Bukvić, tako da smo po ceo dan fokusirani na treninge i rad.

Radili smo najmanje po četiri sata, a često i više od toga. Ipak, kako se približava 5. avgust, polako smanjujemo intenzitet u odnosu na prve dane kako bih sto odsto fit dočekao start takmičenja u Riju.Kako izgleda moj uobičajeni dan? Pa, ustajem između 9 i 9.30. Prvo popijem sok od cvekle, koji je veoma zdrav i svima ga preporučujem, i smuti. To mi je neki ritual. Onda doručkujem, i to uglavnom sendviče. Trening počinje u podne i traje dva sata. Sledi povratak u hotel, ručak i kraći odmor. Ručam različite stvari, a danas su na meniju bili supa, riža s morskim plodovima i salata. Za večeru sam jeo ono što je ostalo od ručka, jer hrana ne sme da se baca.

Žestok rad... Olimpijske igre sve bliže
Žestok rad... Olimpijske igre sve bliže

Infrastruktura je zaista dobra, bazeni su izvanredni, temperatura vode baš kako treba. Teretana je ogromna, a domaćini su više nego gostoprimljivi i trude se da nam boravak protekne što bolje.

Brazil mi je interesantan po mnogo čemu, a probao sam i neke nove stvari. Na primer, igrao sam brazilsku peteku, što je badminton bez reketa. Igra se rukama, dva na dva, i sport je vrlo dinamičan. Takođe, prvi put sam pio kokosovu vodu direktno iz kokosa i ukus je odličan! Ipak, ne eksperimentišem previše, držim se oprobanih stvari.Toliko za prvo javljanje. Vidimo se opet uskoro!

Liči na domovinuUBERLANDIJA KAO BEOGRADUberlandija je grad koji ima oko 600.000 stanovnika, a nalazi se na jugozapadu Brazila. Velja kaže da prilično liči na prestonicu Srbije.- U početku nisam bio oduševljen jer smo stigli uveče, pa nisam mogao da vidim mnogo toga. Ipak, nakon nekoliko dana baš mi se dopao. Sam grad me dosta podseća na Beograd, najviše po arhitekturi, zgradama i putevima. Hotel „Feniks“, u kojem smo smešteni, pristojan je i ima sve što nam je potrebno. Klub „Praija“, gde treniramo, stvarno je odličan, tamo imamo potpuni mir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track