(VIDEO) NOLE STIGAO U OLIMPIJSKO SELO: Đoković spreman da pokori Rio!
Foto: AP

Teniseri na okupu

(VIDEO) NOLE STIGAO U OLIMPIJSKO SELO: Đoković spreman da pokori Rio!

Rio 2016 -

Olimpijske igre u Rio de Ženeiru samo što nisu počele, a nekoliko dana pred takmičenje stigao je i prvi reket sveta Novak Đoković.

Đoković je sinoć osvojio svoj 30. master u karijeri pošto je u finalu Rodžers kupa u Torontu "počistio" japanca Kejia Nišikorija.

Nije časio časa, brzo je spakovao kofere i uhvatio let za Rio gde je na Olimpijskim igrama jedan od favorita za osvajanje medalje.

Srpski teniser je već stigao u Rio a brojne medijske ekipe se prosto utrkuju da postave pitanje najbolje teniseru sveta.

Prvi teniser sveta Novak Đoković rekao je da se raduje takmičenju na Olimpijskim igrama, da ne može ništa da obeća, ali da se nada da će srpski sportisti ostvariti veći uspeh u Rio de Žanejru, nego na Igrama u Londonu 2012. godine.

"Nadam se većem uspehu od onog iz Londona. Brojčano stanje je uvećano u odnosu na London pa tako imamo veće šanse i mnogo mogućnosti i prilika. Svi se nadamo, idemo do kraja, videćemo. Svi smo tu sa razlogom, pre svega da uživamo u velikom sportskom zbivanju pa i da se borimo za medalje", rekao je Đoković novinarima po sletanju u Rio de Žaneiro.

Prvi igrač sveta rekao je da se raduje boravku u olimpijskom selu, pošto je to "jedinstveno iskustvo".

"U Pekingu je bio bolji doživljaj pošto smo bili u olimpijskom selu, dok smo u Londonu boravili u stanu u blizini Vimbldona. Radujemo se što ćemo biti pored najboljih sportista iz svih sportova. Imaćemo priliku da treniramo sa njima, da razmenjujemo iskustva, pričamo, družimo se, jedemo, to su stvari socijalnog života u selu i nešto što ostaje upečatljivo za ceo život", rekao je on.

Upitan o šansama za medalju, Đoković je kroz osmeh rekao: "Jedinu stvar koju ću za sada staviti oko vrata je akreditacija, polako".

On je dodao da će se potruditi da prisustvuje ceremoniji otvaranja Igara, ali i da će u zavisnosti od zgusnutog rasporeda pokušati da podrži što više srpskih sportista na takmičenju. Naveo je da bi želeo da prati atletiku, pošto je to kraljica sportova i simbol Igara.Upitan o virusu zika, Đoković je rekao da je svesno došao na Igre.

"Moram da priznam da je više usađena ta dilema od medija i spekulacija koje su kružile oko virusa. Pre nekoliko meseci sam krenuo da se bolje informišem po medicinskim krugovima kako bi napravio dobru odluku po moje zdravlje i sve ostalo. Svesno sam došao u Brazil, nemam strahova niti dileme.

Na pitanje da li se čuo sa bivšim brazilskim teniserom Gustavom Kuertenom, Đoković je u šali rekao da će im on u Riju "biti najbolji drug".

"Nadam se da ću ga videti uskoro, pošto će nam ovde biti najbolji drug. Guga je fantastičan, imali smo neverovatno iskustvo snimajući reklamu, naučio me je par rečenica na portugalskom. Nadam se da će brazilska publika biti na našoj strani, to je neophodno kada igrate velike turnire", naveo je Đoković.

Troicki je rekao da se raduje takmičenju i boravku u olimpijskom selu.

"Nisam imao priliku da budem u olimpijskom selu, u Londonu smo spavali pored Vimbldona. To je novo iskustvo, radujem se da budem sa ostalim sportistima i osetim olimpijski duh. Bio bi greh da propustim ceremoniju, ali mislim da naša takmičenja počinju odmah sledećeg dana. Po svaku cenu to želim, to je jedinstven događaj i želim da ga doživim. Od ostalih sportova voleo bih da gledam košarku i vaterpoliste", rekao je Troicki.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track