(VIDEO) ŠOK U TORINU: Hrvatska pobedila Italiju posle produžetaka i ide na OI
Foto: Reuters

Drama pripala kockastima

(VIDEO) ŠOK U TORINU: Hrvatska pobedila Italiju posle produžetaka i ide na OI

Rio 2016 -

Košarkška reprezentacija Hrvatske plasirala se večeras na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, pošto je večeras u finalu Olimpijskog kvalifikacionog turnira u Torini posle produžetaka pobedila Italiju sa 84:78 (19:12, 20:22, 15:18, 16:18, 14:8).

Hrvatsku je do pobede predvodio Bojan Bogradnović sa 26 poena, tri manje postigao je Krunoslav Simon, a Dario Šarić dodao je 18.

U selekciji Italije istakao se Marko Belineli s 18 poena, a Danilo Galinari i Luidji Datom postigli su po 12.Gotovo tokom celog meča vidjena je "rezultatska klackalica".

Ekipe su se često smenjivale u vodjstvu, sve dok Hrvatska sredinom poslednje deonice nije stigla do šest poena prednosti (65:59). Italija je ipak u finišu serijom od 7:0 stigla do preokreta, pa je vidjena neizvesna žavršnica, a potom i produžeci, nakon što je Nikolo Meli pet skundi pre kraja pogodio za izjednačenje (70:70).

Bogdanović je posle tajm-auta šutem za dva poena pokušao da donese svojoj ekipi, pobedu, ali nije bio precizan, pa su vidjeni produžeci.Čvrstom igrom u odbrani, ali i zahvaljujući dobroj šuterskoj večeri Hrvatska je produžetku stigla do pobede i plasman na Olimpijske igre.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track