VLADE ĐUROVIĆ ZA KURIR: Košarkaši, budite svi kao Nole!
Foto: Nebojša Mandić, Dado Đilas

Potresi u košarkaškoj reprezentaciji

VLADE ĐUROVIĆ ZA KURIR: Košarkaši, budite svi kao Nole!

Rio 2016 -

Novak ima mnogo obaveza i opet igra za Dejvis kup tim Srbije, a neki drugi koji mu nisu ni blizu odbijaju da igraju za nacionalni tim, kaže Vlade Đurović

Boban Marjanović ne može da igra kvalifikacije za Rio zbog NBA lige. Nikola Milutinov odbio je da igra za reprezentaciju zbog NBA kampa. Iskusni srpski trener Vlade Đurović smatra da bi svi srpski sportisti trebalo da se ugledaju na Novaka Đokovića.Tema broj jedan je Bobi.- Ne znam šta se sve izdešavalo, ali vidim da je selektor ljut. Mislim da Bobi treba da ide na Olimpijske igre. Ovo što se dešava oko NBA lige rešava njegovu egzistenciju, ima porodicu, od košarke živi - rekao je Đurović i dodao:- Razumem stavove, nije prošao s nama kompletan period i kvalifikacije, nećemo da ga vodimo u Rio... Bobija znaju svi. Sam po sebi je na terenu atrakcija. Drugo je kad centra igra Kuzmić ili neko drugi. Progledao bih mu kroz prste i stavio ga u ekipu. Treba nam Marjanović! To je moj lični stav. Naravno, selektor je taj koji odlučuje.

Atrakcija na parketu i van njega... Boban Marjanović
Atrakcija na parketu i van njega... Boban Marjanović

Nikola Milutinov odbio je da igra za reprezentaciju zbog odlaska u trening kamp NBA liga?! Šta reći...- Svakom igraču trebalo bi da je čast da igra za reprezentaciju! Ne potcenjujem njega, ali on je igrao dva minuta za Olimpijakos. Neće se mnogo osetiti njegov izostanak. Nego, ovde se radi o drugoj stvari. Taj gest koji je povukao nije poučan. Dres Srbije je svetinja. Kad ga neko odbije, onda nema osećaj pripadnosti. Uostalom, kad može jedan Đoković koji ima toliko obaveza da igra za Dejvis kup tim Srbije, šta reći za neke druge, koji nisu ni „Đ“ od Đoković, a odbijaju.

Dres Srbije mu nije svetinja... Nikola Milutinov
Dres Srbije mu nije svetinja... Nikola Milutinov

Imamo i drugačiji primer! Velika većina igrača je došla prvog dana.- Upravo to. Evo, Stefan Marković nema ekipu, a odaziva se pozivu selektora svake godine i ne dovodi to u pitanje. Svaku mu čast. Tu je Miloš Teodosić, došao je prvi put kao prvak Evrope, od prvog dana, s kratkim odmorom... Biće dobra atmosfera u timu, imaćemo domaći teren, podršku s tribina, verujem da idemo u Rio - zaključuje Vlade Đurović.

Buduća zvezdaGUDURIĆ KAO DANILOVIĆ I BODIROGA!Vlade Đurović je kao uvaženi stručnjak izneo mišljenje o Marku Guduriću, momku koji je oduševio igrom i ponašanjem u dresu Crvene zvezde:- Pratim ga od mlađih kategorija. Jedna stvar je tu bitna, a to je njegova psihologija. Marko izlazi na teren i kaže sebi - pogodiću. On je pobednik u glavi. To ima malo košarkaša. Imali su Danilović, Bodiroga...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track