ROBREDO ISPROZIVAO ĐOKOVIĆA: Nadal je nekoliko svetlosnih godina ispred Novaka!
Foto: Foto: Profimedia

Španac izneo svoj stav

ROBREDO ISPROZIVAO ĐOKOVIĆA: Nadal je nekoliko svetlosnih godina ispred Novaka!

Tenis -

Španski teniser Tomi Robredo, svojevremeno peti igrač sveta, izdvojio je Rafaela Nadala i Rodžera Federera od ostalih igrača na turu.

Robredo je izjavio da ne postoji ‘velika četvorka’, već da posebnu grupu treba da čine samo Federer i Nadal.

'Ne mogu da kažem da postoji ‘velika četvorka’, već su u pitanju samo dvojica, pošto su, po mom mišljenju, Nadal i Federer su na drugom nivou. Kada govorite o njima, to je kao o drugoj dimenziji. Rafa je osvojio Rolan Garos, Monte Karlo i Barselonu po 10 puta. To je lako izgovoriti, ali kada promislite, zvuči strašno. Moramo zahvaliti Rafi što je tenis toliko popularan. Federer ne igra šest meseci, a njegova oprema i dalje bude najprodavanija. Njih dvojica su čudovišta', rekao je Robredo.

On je ozjavio da je, po svemu što je učinio u karijeri, Nadal daleko ispred Novaka Đokovića.

'Iako je Mari broj 1 i fenomen, Nadal je ikona ovog sporta zbog svega što je postigao – godina u vrhu, Grend slem titula, Masters trofeja, medijske popularnosti, autograma. Ako ga uporedite sa Đokovićem, koji je takođe bio prvi na ATP listi, svetlosnim godinama je ispred. To je moje mišljenje'.

Španac je istakao da aktuelna generacija tenisera ima dobre naslednike.

'Kirjos je ‘zver’ jer kada mu se igra, to čini na veoma visokom nivou – sjajan je atleta, ima dobar stav i veoma je čvrst. Možda mu nekada treba malo mentalne stabilnosti, ali biće sve bolji. Zverev je konstantan i igra dobro. To su mladi momci koji naporno rade. Prošlo je nekoliko godina od kada smo ih imali u tom broju. U Španiji u odlični Bautista Agut i Karenjo Busta', rekao je Robredo.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) VOLE LANETA GUTOVIĆA: Novak i Jelena Đoković dolaze u Dom sindikata

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track