BEKER BANKROTIRAO: Novak ga oterao, a sad pas nema za šta da ga ujede
Foto: Reuters

Pukao kao zvečka

BEKER BANKROTIRAO: Novak ga oterao, a sad pas nema za šta da ga ujede

Tenis -

Legendarni nemački teniser i bivši trener Novaka Đokovića Boris Beker proglasio je bankrot zbog značajnog dugoročnog duga.

Advokati trostrukog Vimbldonskog šampiona su pokušali da se nagode sa Sudom za registar slučaja bankrota u Londonu, što je bila njihova poslednja šansa da "isplati" zaostali dug.

Ipak, sudija Kristin Deret je saopštila da ne postoje kredibilni dokazi da će dug u skorije vreme biti vraćen, pa je odbila da prekine proces na 28 dana, koliko je traženo.

"Stekla sam utisak da je Beker čovek kome je glava u pesku", rekla je sa žaljenjem sudija Deret, koja se prisetila da je nekada gledala mečeve slavnog Nemca.

Beker je bankrotirao zbog duga iz 2015. godine prema bankarskoj kompaniji "Arbuthnot Latham & Co", koja je i podnela sudski zahtev.

Bekerovi advokati su pokušali da uvere sud da će dug biti vraćen uskoro, a za te potrebe bi Nemac pod hipoteku stavio i nekretninu na Majorci u vrednosti od 6 miliona evra.

Refinansiranje je prema tvrdnji Bekerovih advokata bilo i u interesu poverioca, kao i da bi ceo aranžman bio potvrđen i od strane Španske banke u roku od mesec dana.

Advokat Džon Brigs je izjavio da će ovakva odluka suda štetiti Bekerovom ugledu, ali sudija Deret je rekla da je o tome trebalo da misli ranije.

"Ovaj dug je istorijski. Nije čest slučaj da profesionalno lice ima tako značajan dug od 2015. godine. On je ovome trebalo da mislio odavno", rekla je sudija Deret.

Boris Beker je postao trener Novaka Đokovića u decembru 2013, a tri godine kasnije su okončali saradnju.

Kurir.rs / Kurir sport, Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: O čemu je Radonjić "kratko razmišljao" pre nego što je prihvatio poziv?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track