NOVAK IMA ŠANSU DA SE VRATI NA TRON: Evo kako Đoković posle Vimbldona može da bude prvi teniser sveta
Foto: Fonet

Brojke govore

NOVAK IMA ŠANSU DA SE VRATI NA TRON: Evo kako Đoković posle Vimbldona može da bude prvi teniser sveta

Tenis -

Novak Đoković je četvrti teniser sveta, ali na njegovu sreću, na Otvorenom prvenstvu Engleske ne brani veliki broj bodova, pošto je prošle godine eliminisan već u trećem kolu Vimbldona.

Da bi se Novak vratio na prvo mesto već u Londonu, neophodno je da osvoji turnir, a da teniseri koji su ispred njega na listi, Endi Marej, Rafael Nadal i Stan Vavrinka, ispadnu u ranim fazama turnira.

Marej brani titulu, pa je njegova pozicija najugroženija, a na turniru u Kvinsu ove nedelje ispao je već u prvom kolu. Nadal je u najboljoj formi od svih tenisera na svetu, međutim, njemu Vimbldon nikada nije bio omiljeni turnir, štaviše, od 2011. godine nijednom nije prošao osminu finala. Vavrinka je prosto - Vavrinka. Nepredvidiv igrač, koji je, uz to, u Londonu samo dva puta stigao do četvrtfinala.

Postoje i šanse da Rafael Nadal posle Vimbldona bude broj 1. Potrebno je da Španac osvoji turnir i u tom slučaju je potpuno nebitno gde će završiti ostali igrači.

Vavrinka takođe može da bude broj 1, prvi put u karijeri! I njemu su šanse takve da mora da osvoji Vimbldon, jedini grend slem koji do sada nije osvajao, a da Marej i Nadal budu eliminisani u ranoj fazi turnira.

Rodžer Federer ne može do prvog mesta u Londonu, kako god završio turnir. Ali, ako osvoji pehar, mogao bi vrlo brzo posle toga da skine Endija Mareja sa trona.

Kurir.rs / Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Zašto su Kinezi pametniji od nas pa igraju u četvrtoj nemačkoj ligi?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track