NOVAK SPREMA TAKTIKTU ZA POVRATAK NA PRVO MESTO: Agasi uz Đokovića do kraja Vimbldona
Foto: AP

sRPSKI TENISER IMA PLAN

NOVAK SPREMA TAKTIKTU ZA POVRATAK NA PRVO MESTO: Agasi uz Đokovića do kraja Vimbldona

Tenis -

Američki trener Andre Agasi biće uz najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića do kraja Vimbldona.

Đoković je uoči Rolan Garosa angažovao legendarnog Amerikanca. Međutim, Agasi je zbog ranije zakazanih obaveza bio uz Novaka samo u prvoj nedelji Rolan Garosa. Srbin nije uspeo da obrani titulu u Parizu, pošto je u četvrtfinalu izgubio od Dominika Tima.

Jedan britanski novinar koji je dobro upućen u teniska dešavanja objavio da će Agasi biti uz Novaka na Vimbldonu.

Ovu informaciju je potom potvrdio i Đoković. "Agasi će sa mnom u Londonu onoliko koliko ja budem na turniru, tako da su to sjajne vesti. Očigledno je bilo na Rolan Garosu tokom osam – devet dana, koliko smo proveli zajedno, da je to vredno za mene, kao i da ga dobro upoznam. Podelili smo mnogo iskustava sa i van terena, stvari kroz koje smo prošli. To što je on uz mene nije dobro samo za mene, već i za tenis. Biće tu i pre nego što turnir počne", rekao je Đoković. On je najavio da će pokušati da se vrati u formu koju je imao pre godinu dana. "Osećam se drugačije nego pre 12 meseci. Tada sam imao četiri Gren slema i dolazio u Vimbldon, potpuno drugačije nego što sam danas mentalno. Još moram da verujem u sebe, da mogu dobro da igram i da pobedim bilo koga na bilo kojoj podlozi. Samo ću pokušati da dostignem taj nivo doslednosti koji mi je potreban, jer sam se osećao kao da je to nešto što mi nedostaje", istakao je Đoković. Srpski teniser će po prvi put igrati u Istbornu.

"Ove godine sam želeo da odigram jedan turnir na travi, ali sam mislio da će Kvins i Hale biti prerano za mene. Zato sam došao u Istborn. Sjajno je što sam došao ovde, upoznao novo mesto, što ću biti deo novog događaja koji ne mogu često da iskusim", najavio je Đoković.

Srpski teniser bi posle Vimbldona mogao da se vrati na prvo mesto ATP liste, a za to su mu neophodne rane eliminacije Mareja, Nadala, Vavrinke...

Đoković će pre Vimbldona igrati ove nedelje na ATP turniru u Istbornu, a njegov rival u drugom kolu biće kanadski teniser Vasek Pospišil. Đoković i Pospišil su se do sada sastajali četiri puta i sva četiri puta slavio je srpski teniser. Srpski teniser trenira u Istbornu, a izazvao je veliku pažnju navijača i medija.

Enjoying my time by the sea... weather just makes the scenery more beautiful #grateful

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIS SPORT UŽIVO : Kad ti je ime - PSOVKA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track