DA LI NOVAK ĐOKOVIĆ MOŽE DA SE VRATI NA ČELO ATP LISTE? Evo šta legendarni Hrvat kaže o tome
Foto: Profimedia

Oglasio se i Goran Ivanišević

DA LI NOVAK ĐOKOVIĆ MOŽE DA SE VRATI NA ČELO ATP LISTE? Evo šta legendarni Hrvat kaže o tome

Tenis -

Legendarni hrvatski teniser i trener Goran Ivanišević izjavio je da veruje da Novak Đoković može da se vrati u vrhunsku formu koju je imao pre povrede.

Đoković je zbog povrede predao meč četvrtfinala Vimbldona Tomašu Berdihu, a najavio je da će imati dužu pauzu. Problem sa povredom ima i najbolji teniser sveta Endi Marej.

"Uopšte ne vidim kako da se njih dvojica ne vrate tamo gde su bili. Sada, koliko će biti dobri i koliko će to uticati na njih, uz to dolazi i drugi i mlađi, ali mislim da Mare i Nole imaju još mnogo toga da kažu u muškom tenisu. Želim im što brži povratak, da se nađu i u glavi i u igri, kao i da povrate uživanje koje su imali, pa će tenis s njima ponovo biti zanimljiviji", rekao je Ivanišević.

U finalu Vimbldona igraće Rodžer Federer i Marin Čilić.

"Teško je prognozirati, mislim da su šanse 50-50. Vrlo je interesantno finale. Marin nema šta da izgubi i može mnogo da dobije, dok sa druge strane Federer ima mnogo toga da izgubi i ne može previše da dobije jer je već osvojio sedam-osam Vimbldona, zaboravio sam i broj. Marin je odlično iskoristio žreb koji mu se ukazao - još pre žreba stavio sam njega ispred Noleta i Marija, svi su me gledali malo u čudu i nisu mi verovali, ali i ovaj put sam bio u pravu. Mislim da će biti otvoreno finale, ne bih nikako rekao da je Rodžer favorit - jeste bolji igrač, ali favorit sigurno nije jer Marin igra jako dobro. Istina je da će imati 15.000 ljudi protiv sebe, ali to nekada može da bude i dodatna motivacija. Ovo je prvi veliki test za Marina, do sada je dobro iskoristio žreb - finale je finale, videćemo kako će se nositi s time, sigurno mu neće biti svejedno i biće malo nervozan, ali što se tiče tenisa, šanse su podjednake", rekao je Ivanišević. Sportklub/S. Ozmo

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Vruće kuglice i kod UEFA ?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track