BRAVO! Evo ko je bacio novčić pre početka finala na Vimbldonu
Foto: Printskrin Tviter

dirljiva priča

BRAVO! Evo ko je bacio novčić pre početka finala na Vimbldonu

Tenis -

Novčić uoči početka finalnog dueal između Rodžera Federera i Marina Čilića, umesto sudije, u nedelju je podbacio Luka Šmecer.

Ovaj dečak je izabran iz osnovne škole Vendsvort kroz program "Plejs-to-bi", koji pomaže školskoj deci sa poteškoćama u ponašanju da prebrode svoje probleme.

Luka ima problema sa naletima besa i ljutnje, ali je kroz ovaj program uspeo da iskontrolište emocije i sve se lakše prilagođava radu i druženju sa drugom decom.

"Imao sam jako puno problema sa time i to je počelo da utiče na moje rezultate u školi, ali i društveno. Počeo sam da gubim prijatelje, ali sam onda ovde naučio da za sve postoji rešenje i da se uvek može naći pomoć", kaže Luka, koji sada ima veliku uspomenu u šivotu sa centralnog terena Vimbldona.

"Strašno sam uzbuđen, jedva čekam da se slikam sa Rodžerom i Marinom", rekao je Luka uoči finala.

Nije ovo prvi put da Vimbledon na ovaj način pomaže klincima. Nezbrinuta deca iz domova godinama su bili skupljači loptica, a svake godine je neka organizacija za pomoć deci na neki način uključena u turnir. Ove godine je vojvotkinja od Kembridža nominovala "Plej-to-bi" za finale, a unutar programa su malog Luku izabrali za veliku čast u finalu.

Kurir.rs / Kurir sport

Foto: printskrin Tviter

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: SENZACIONALNO: Suma je NLO ?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track