BAHATI BERNARD TOMIĆ PONOVO ŠOKIRA: Ne volim tenis, igram ga sa pola snage i zarađujem milione
Foto: Reuters

ne prestaje da iznenađuje

BAHATI BERNARD TOMIĆ PONOVO ŠOKIRA: Ne volim tenis, igram ga sa pola snage i zarađujem milione

Tenis -

Australijskom teniseru Bernardu Tomiću mnogi su predviđali svetku budućnost, ali on uspeva samo da šokira javnost svojim postupcima.

Najavljivali su ga kao budućeg svetskog broj 1, a on sa 24 godine nije otišao dalje od 17. mesta na ATP listi. U poslednje vrieme tenis se Bernardu Tomiću i ne igra, pa više nije ni među 60 najboljih.

Pre šest godina je stigao do četvrtfinala Vimbldona, a ove godine je na najprestižnijem turniru na svetu ispao u prvom kolu. Izgubio je od Miše Zvereva sa 3:0 u setovima, a onda šokirao javnost izjavama.

"Da budem potpuno iskren, bilo mi je dosadno na terenu. Ne znam zašto, ali tenis me više uopšte ne motiviše. Držim li trofej u rukama i igram dobro ili ispadnem u prvom ili četvrtom kolu gren slema, potpuno mi je svejedno. Ovo mi je već osmi ili deveti Vimbldon, ne znam. Imam 24 godine i teško nalazim motivaciju", rekao je Tomić.

Australijanac hrvatskih korena nekoliko je puta kažnjavan zbog prebrze vožnje i drugih prekršaja, a dvaput je izbačen iz Dejvis kup reprezentacije. Glavna tema je bio i njegov otac koji se fizički obračunavao s Bernardovim trenerima.

Tomić, koji je često na udaru kritika, ne propušta priliku da pomene i one koji ga kritikuju. "Znam da nakon teniske karijere ništa neću morati da radim", uporno im ponavlja, naglašavajući koliko je zaradio od tenisa do sada.

A zaradio je više od pet miliona dolara samo od nagrada sa turnira. "Verovatno me ne volite, ali možete samo sanjati ono što sam ja uspeo da uradim sa 24 godine. Idite, sanjajte o automobilima i kućama koje biste želeli da kupite dok ih ja trenutno kupujem", bahati je odgovor Tomića koji je kažnjen sa 15.000 evra na Vimbldonu zbog nesportskog ponašanja.

Tomićeva poslednja izjava je podjednako šokantna kao i prethodne.

"Nikada nisam voleo tenis. To je za mene uvek bio samo posao. Radio sam ga sa 50 odsto mogućnosti i zato je ovo što sam uradio zaista impresivno. Svako bi voleo da pruža 50 odsto, a da zarađuje milione", rekao je Tomić za "Sandej najt".

Upitan kako će da privuče navijače na tribine, odgovorio je:

"Nemojte da dolazite, gledajte meč na televiziji".

Kurir.rs / Kurir sport

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Zvezda i Partizan: zavaravane pred evropske utakmice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track