KRUNIĆEVA BLISTA NA US OPENU: Srpkinja eliminisala sedmu teniserku sveta
Foto: Profimedia

nema stajanja

KRUNIĆEVA BLISTA NA US OPENU: Srpkinja eliminisala sedmu teniserku sveta

Tenis -

Srpska teniserka Aleksandra Krunić je na startu US open-a poslednji Grand slem u sezoni eliminisala sedmu teniserku sveta Džoanu Kontu sa 2:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:4.

Britanka je samo u prvom setu opravdala ulogu favorita, mada se već tada videlo da Krunićeva ima svoje adute protiv sedmog nosioca. Konta je povela sa 4:1, Aleksandra uzvratila sa dva brejka za 4:4, ali je koncentracija u završnici prvog seta bila na strani britanske teniserke.

Posle pet brejkova u prvom setu, u drugom je viđen samo jedan i to u režiji Aleksandre Krunić. Napravila ga je u pravo vreme, za vođstvo od 5:3, a zatim na svoj servis stigla do izjednačenja u setovima.

I u odlučujućem setu je Krunićeva prva oduzela servis protivnici, ali je Konta uzvratila i povela sa 3:2. Ispostavilo se da je to poslednja pretnja favorita u današnjem meču.

Neumorna Aleksandra Krunić je najbolje zaigrala u završnici meča i u “famoznom” sedmom gemu trećeg seta napravila novi brejk. Stečenu prednost Krunićeva je sigurno zadržala do kraja meča i velike pobede.

U drugom kolu US Opena Aleksandra Krunić će igrati protiv bolje iz duela između Alje Tomljanović (Australija) i Johane Larson (Švedska).

Kurir sport, Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Snaga Srbije- Sale ima ludačku energiju i ambiciju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track