SUROVO: Tenis nam je žalostan
Foto: Aleksandar Jovanović, AP

Strahovit pad belog sporta u Srbiji

SUROVO: Tenis nam je žalostan

Tenis -

Nije samo US open postao beznačajan za navijače u zemlji, vidite šta nam se dešava sa Dejvis kup timom. Ispade da, kad nema Novaka, nema ni tenisa u Srbiji, kaže Radmilo Armenulić

Otkako se Novak Đoković povukao s turnira zbog povrede lakta, interesovanje za tenis u Srbiji je skoro pa nestalo. Bivši selektor Dejvis kup reprezentacije Radmilo Armenulić iskreno kaže da je trend zabrinjavajući.

- Nije samo US open postao beznačajan za navijače u Srbiji, vidite šta nam se dešava sa Dejvis kup timom. Previše je lako prihvaćena odluka Viktora Troickog da ne igra protiv Francuske. Ispade da, kad nema Novaka, nema ni tenisa u Srbiji. Žalosno... - ističe Armenulić.

Svojevremeno je tenis doživeo neverovatnu popularnost upravo zahvaljujući Armenuliću i najviše Bobi Živojinoviću, da bi nakon njihovog uspona usledio strmoglavi pad na nivo hokeja na travi:

- Srbi jednostavno vole samo grend slemove, i to kad Novak pobeđuje. Ne bih rekao da za trenutno stanje postoji nečija krivica, čak mislim da Teniski savez Srbije dobro radi svoj posao. Šta je rešenje? Pa ja sam ubeđen da bi preokret mogli da naprave mladi koji dolaze. Olga Danilović je strašan talenat, isto važi i za Miomira Kecmanovića. Očekujem od njih prve velike rezultate već krajem godine, kada se i Novak vraća na teren.

Alarmantno

KALENDAR UBIJA IGRAČE

Stanje u kojem se nalazi Novak, a pre njega Nadal ili Del Potro, moralo bi da zabrine ITF.

- Problem koji muči Novaka i sve ostale vrhunske igrače nije nikakvo iznenađenje ako pogledamo broj mečeva koje odigraju tokom godine. Ukoliko ITF ne preduzme hitno nešto, sve češće ćemo gledati kako na kraju sezone igraju mahom igrači od 50. do 100. mesta, dok će oni vrhunski biti prinuđeni da se leče ili odmaraju. Moj predlog je da se smanji broj turnira, a da se grend slemovi igraju na tri dobijena seta tek od polufinala - kaže Armenulić.

Kurir / Dejan Petković

Foto: Aleksandar Jovanović, AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Oni nam vraćaju veru u fudbal! Rusija na dohvat ruke

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track