(VIDEO) OŠTRA KAZNA ZA ITALIJANA: Fonjini proglašen krivim za vređanje sudije, prete mu drakonske mere, čak i izbacivanje sa dva Gren slema
Foto: Reuters

nedolično ponašanje

(VIDEO) OŠTRA KAZNA ZA ITALIJANA: Fonjini proglašen krivim za vređanje sudije, prete mu drakonske mere, čak i izbacivanje sa dva Gren slema

Tenis -

Svetska teniska federacija kaznila je Fabija Fonjinija zbog nedoličnog ponašanja tokom US Opena.

Italijan je u meču prvog kola otvorenog prvenstva Amerike više puta opsovao i vređao, a tu se našla i Luiza Engzel koja je sudila meč.

Italijan nije birao reči, pa je u jednom trenutku Engzelovu nazvao dr..om.

Posle eliminacije u prvom kolu singla, Fonjini je nastupao u dublu, ali je pred meč trećeg kola stigla informacija da je izbačen sa turnira.

Iako se pravdao da "nije bio njegov dan", kažnjen je novčano sa 24.000 dolara, ali će morati da plati još 48.000 američkih novčanica.

Sada se suočava sa novom i daleko ozbiljnijom kaznom. Naime, ukoliko ponovi takav prekršaj, teniser će biti kažnjen sa 96.000 dolara i mnogo bitnije, biće izbačen sa dva Grend slema, od kojih će jedan biti US open.

"Gospodin Fonjini prihvata kaznu i neće se žaliti na ovu odluku. On je izrazio kajanje zbog nepoštovanja", stoji u saopštenju ITF-a.

Otalijan će morati da pripazi na svoje ponašanje bar do kraja 2019. godine kako bi izbegao ovakvu kaznu, koja se ne odnosi na ATP turnire.

Pogledajte u videu pomenutu situaciju.

Kurir.rs / Kurir sport

Foto: reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! Kako je brzi voz iz Ćičevca, udario Jokića!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track