VIŠE OD VRTIĆA: Novak Đoković Fondacija otvorila 11. školicu života
Foto: Promo

Rekonstrukcija i opremanje vrtića u Deronjama kod Odžaka

VIŠE OD VRTIĆA: Novak Đoković Fondacija otvorila 11. školicu života

Tenis -

Novak Đoković fondacija je, u saradnji sa predstavnicima lokalne samouprave, otvorila jedanaestu po redu Školicu života u mestu Deronje, nadomak Odžaka. U adaptaciju objekta „Čarolija“ predškolske ustanove „Poletarac“, u kojoj će programe pohađati 50 mališana uzrasta od tri do pet godina, uloženo je 4,6 miliona dinara.

U okviru projekta fondacije renovirani su i opremljeni objekat i dvorište u vlasništvu Opštine Odžaci. Pored toga, za vaspitače i stručne saradnike predškolske ustanove „Poletarac“, u saradnji sa CIP - Centrom za interaktivnu pedagogiju, održane su obuke za unapređenje kvaliteta vaspitno-obrazovnog rada.

foto: Promo

Gorana Džudža Jakovljević, rukovodilac odeljenja za implementaciju programa i projekata Novak Đoković fondacije se zahvalila partnerima na projektu - timu PU „Poletarac“ i saradnicima iz Opštine Odžaci, na izuzetnoj posvećenosti i ažurnosti, zbog kojih su planirani radovi završeni u rekordnom roku.

foto: Promo

„Naši partneri su pokazali veliku spremnost da svojom kreativnošću i dobrim idejama doprinesu da unapredimo ovaj projekat. Školice života su izuzetno značajan projekat za fondaciju zahvaljujući kojem je do sad za oko 500 dece u Srbiji omogućen pristup kvalitetnom predškolskom obrazovanju, a 11 predškolskih ustanova dobilo je stručnu podršku za unapređenje kvaliteta ne samo obrazovno-vaspitnog rada sa predškolcima, nego i saradnje sa roditeljima i lokalnim partnerima”, rekla je Džudža Jakovljević.

1 / 5 Foto: Promo

„Zaposlenima u „Poletarcu“ projekat je doneo i lično zadovoljstvo, jer smo postali deo projekta fondacije, sa kojom delimo zajednički interes - dobrobit dece. Prostor u kojem borave deca sada je bezbedan i prijatan za igru. To je sada podsticajna sredina u kojoj mališani imaju mogućnost da istražuju, saznaju i uče", objasnila je Selak. Pored Školice života u Deronjama, fondacija je do sada otvorila i objekte u Jaloviku, Donjem Tovarniku, Ljigu, Raškoj, Kniću, Merošini, Kraljevu, Vladičinom Hanu, Lučanima, i Šidu. U toku je Konkurs za projekte za proširenje kapaciteta predškolskog obrazovanja, koje će Fondacija realizovati u 2018. godini.

Kurir.rs / Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: E to je uloga Partizana i Zvezde u srpskom fudbalu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track