RADMILO ARMENULIĆ O ŠVAJCARCU: Federer je zloban prema Đokoviću
Foto: Nemanja Pančić, Reuters

Reakcija

RADMILO ARMENULIĆ O ŠVAJCARCU: Federer je zloban prema Đokoviću

Tenis -

Bivši Dejvis kup selektor tvrdi da kod teniskog veterana prevlada pakost kada započne priču o Novaku

Postalo je pravilo da Novak Đoković teško dobija zasluženo poštovanje zapadnih medija i retko dobije lepu reč o sebi iz usta Rodžera Federera.

Za svega dva dana dogodilo se da ga američki magazin GQ izostavi sa liste 50 najvećih živih sportista i da ga Švajcarac ne pomene nabrajajući najveće tenisere sveta. Bivši Dejvis kup selektor Radmilo Armenulić za oba slučaja ima objašnjenje:

- Poznato je da Federer nema naročito lepo mišljenje o Novaku. U jednu ruku mogu ga razumeti, jer rivalstvo između njih traje od Novakovog ulaska u vrhunski tenis, ali kad dođe do pravljenja spiska najboljih igrača, logično bi bilo da ga svrstaš među najveće ako znaš da je tri godine vladao svetskim tenisom. Dakle, to što nema Đokovića na Federerovoj listi, to je stvar samo ljudske zlobe i pakosti kod Švajcarca. Sportisti poput njega morali bi da povedu računa o tome šta pričaju - objašnjava Armenulić.

Nekorektnost Federera izlazi na videlo samo kada su u pitanju njegovi odnosi sa srpskim teniserom, dok u razgovorima o Rafi Nadalu nikad nije imao problem da pokaže poštovanje prema Špancu.

- Oni su uspeli da naprave kakvo-takvo prijateljstvo. Kod Novaka je drugačije. Setićemo se svi da je Federer već na početku Đokovićeve vladavine prognozirao da neće dugo biti broj 1, zato mislim da takav odnos možda ide i zbog malog straha. Jasno je svima da će se Novak vratiti i da sigurno neće jurišati da bude 15. ili drugi na svetu, već će želeti prvo mesto - jasan je Armenulić.

Dejan Petković

Poreklo je problem

NOLE KAO MARIJA KALAS

Prema kriterijumima magazina GQ, najveći teniseri su Serena Vilijams, Navratilova, Federer, Nadal i Borg.

- Novak je Srbin, a Srbija je mala zemlja, u očima zapadnog sveta kriva zbog ratova, Slobodana Miloševića... Imidž nam je takav da će biti potrebno još najmanje 10-15 godina da se popravi mišljenje o našoj zemlji, a Novak zbog toga plaća ceh. Znate, nabrajati najveće tenisere i izostaviti Novaka Đokovića, to vam je isto kao da pravite listu 50 najboljih soprana i ne pomenete Mariju Kalas - rekao je Armenulić.

POGLEEDAJTE BONUS VIDEO:

7 činjenica koje niste znali o Novaku Đokoviću

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track