ĐOKOVIĆ ODRŽAO PREDAVANJE MLADIMA: Novak otkrio koja je najveća lekcija koju je naučio u životu
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Originalni razgovori

ĐOKOVIĆ ODRŽAO PREDAVANJE MLADIMA: Novak otkrio koja je najveća lekcija koju je naučio u životu

Tenis -

Mladi koji traže posao imali su prilike da razgovaraju sa menadžerima velikih kompanija, u sklopu "Originalnih razgovora", koje su organizovali Original magazin i Novak Đoković fondacija sa partnerima, a za tu priliku javilo se više od 100 kandidata.

1 / 3 Foto: Tanjug/Rade Prelić

Zainteresovani za posao mogli su čuti da je ipak najvažnije da veruju u sebe, rade na sebi, budu optimisti, ali i da ih neuspesi ne obeshrabre.

Takozvani HR menadžeri držali su simulacije intervjua za posao namenjene mladim ljudima, studentima završnih i master studija, a osim kvalitetnih saveta, analize obavljenog razgovora i preporuka za unapređenje komunikacionih i prezentacionih veština na intervjuima za posao, svi posetioci će ući u bazu kandidata za zaposlenje kod 20 kompanija koje učestvuju.

Pre početka simulacija, mladima se obratio Novak Đoković, koji je rekao da je jedna od najvećih lekcija koju je naučio u životu i citat koji voli - da sposobnost čoveka dovede na vrh, a karakter ga tamo drži i da ne priča to samo u profesionalnom smislu.

- Ja pričam o tom nekom vrhuncu u svim aspektima života. Na kraju dana, ako vi niste srećni i ako nemate strast prema onome što radite, ako niste zadovoljni sa onim što duboko u sebi osećate, onda taj dan nije ni uspešan - kaže Đoković.

Neko može da ima posao koji je zacrtao, ili zbog ekonomskih prilika, ili nečijih očekivanja, ali, suštinski, smatra Novak, jako je bitno da se ulaže vreme, trud i napor u sebe i svoje karakterne osobine, zato što, "na kraju dana, ostajete sami sa sobom, pogledaćete sebe u ogledalo i onaj osećaj koji duboko imate u sebi ne vara i taj osećaj je najbitniji".

Treba se truditi raditi na svojim sposobnostima, i treba biti zahvalan za ono što jeste.

- Većina vas ima zacrtani cilj, ali bitno je da budete svesni da imate sreće, da ste u vašoj koži. Ima mnogo ljudi širom sveta koji nemaju mogućnosti, umiru od gladi, žeđi i mislim da to treba uvek imati u podsvesti, da budemo zahvalni što smo sada ovde i što imamo priliku da imamo šta da pojedemo, popijemo, da imamo ljude koji nas vole - rekao je Đoković.

Zahvalnost, kako je rekao, ništa ne košta, a izuzetno je moćna i pozitivno utiče na suptilne nivoe, te da je moć sadašnjeg trenutka od izuzetne važnosti za život ispunjen srećom i zadovoljstvom.

Tanjug

Foto: Tanjug/Rade Prelić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO:Ovo je razlika između Srba i Amerikanaca. Oni zarađuju i od poraza

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track