ĐOKOVIĆ U 2018. BRANI MALO BODOVA: Nole, otvoren ti je put ka vrhu!
Foto: EPA

Šansa

ĐOKOVIĆ U 2018. BRANI MALO BODOVA: Nole, otvoren ti je put ka vrhu!

Tenis -

Srpski teniser zbog povrede lakta zabeležio slabe rezultate na većini turnira u 2017, što mu daje šansu da se u ovoj sezoni ponovo vrati na svetski tron

Novak Đoković konačno bi mogao da se vrati na teren već 10. januara na revijalnom turniru „Taj-brejk“, ali samo u slučaju da mu lakat bude potpuno zalečen.

Ako sve bude kako treba, nekada prvi reket sveta učestvovao bi i na Australijen openu, koji startuje za dve nedelje. Njegova prednost u odnosu na druge igrače u ovoj sezoni može da bude i to što srpski teniser ne brani veliki broj bodova sa turnira, jer u 2017. godini nije osvojio nijedan značajniji trofej.

foto: Profimedia

Prošlogodišnji Australijen open završio je već u 2. kolu porazom od Uzbekistanca Denisa Istomina, na Rolan Garosu je ispao u četvrtfinalu od Dominika Tima, dok je na Vimbldonu predao meč Tomašu Berdihu u četvrtfinalu, nakon čega je odlučio da zbog povrede završi sezonu. Njegov najbolji rezultat prošle godine bilo je finale mastersa u Rimu. To znači da u 2018. ima veliku šansu da se vrati u sam svetski vrh, pošto je trenutno tek 12. igrač sveta, što je njegov najgori rezultat u prethodnih deset godina.

- Jedva čekam da se vratim na teren. Nikad ovoliko nisam odusustvovao sa terena. Verujem da ću biti spreman za izazove koji me čekaju - poručio je Đoković.

foto: EPA

Maler

KRAJINOVIĆ PRESKAČE AUSTRALIJEN OPEN

Srpski teniser Filip Krajinović mogao bi zbog povrede Ahilove tetive da preskoči Australijen open.

- Pod znakom pitanja su sada i Sidnej i Australijen open. Opet se povreda desila na pripremama. Trebalo je da se spremim, da odigram dobro uvodne turnire, ali ću morati nazad kod lekara, pa kako oni kažu, tako ću uraditi - kazao je Krajinović.

OVO NOVAK BRANI U 2018. GODINI

Australijen open 45 bodova (ispao u 2. kolu)

Indijan Vels 90 bodova (ispao u osmini finala)

Monte Karlo 180 bodova (ispao u četvrtfinalu)

Madrid 360 bodova (ispao u polufinalu)

Rim 600 bodova (ispao u finalu)

Rolan Garos 360 bodova (ispao u četvrtfinalu)

Vimbldon 360 bodova (ispao u četvrtfinalu)

Milan Nastić - Foto: EPA; Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV SPORT! DA LI JE NA POMOLU „SAGA O ODLASKU BOAČIJA“?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track