VELIKI PREOKRET I MARATONSKA BITKA: Viktor gubio 2:0, pa pobedio Bolta za drugo kolo Australijan opena!
Foto: Profimedia

Kakva drama na startu

VELIKI PREOKRET I MARATONSKA BITKA: Viktor gubio 2:0, pa pobedio Bolta za drugo kolo Australijan opena!

Tenis -

Srpski teniser Viktor Troicki posle velike drame u pet setova uspeo je da izbori plasman u drugo kolo Australijan opena.

Viktor je posle preokreta i gotovo tri sata borbe savladao Australijanca Aleksa Bolta sa 3:2 (6:7, 4:6, 6:2, 6:3, 6:4).

25-godišnji Australijanac, inače 188. teniser sveta, zaigrao je na Ozi openu zahvaljujući organizatorima koji su mu dodelili specijalnu pozivnicu. On je u meču sa srpskim teniserom sjajnom igrom maksimalno opravdao ukazano poverenje.

foto: Profimedia

Bolt je odlično ušao u meč, u prvom setu je imao dva puta priliku da napravi brejk. Nije uspeo, ali je u taj-brejku odigrao fantastično i zasluženo poveo sa 1:0. Troicki je u drugom setu zaigrao znatno bolje, ali levoruki Australijanac prvi dolazi do brejka i prednosti 3:2. Viktor je imao sjajnu priliku da vrati brejk, ali je u desetom gemu propustio tri šanse, pa domaći teniser neočekivano dolazi do velike prednosti 2:0 u setovima.

U nastavku je usledila prava dominacija Srbina. Viktor se probudio, zaigrao onako kako zna i ekspresno stigao do izjednačenja, pa je odluka pla u dramatičnom petom setu. Bolt je u odlučujućem setu poveo sa 3:0 i bio je na pragu senzacije, međutim, Srbin se nije predavao. Troicki je uspeo da veže pet uzastopnih gemova za 5:3. U nastavku je rutinski priveo meč kraju.

foto: Profimedia

Troicki će u drugom kolu Otvorenog prvenstva Australije igrati protiv Nika Kirjosa koji je savladao Rožerija Dutra da Silvu iz Brazila 6:1, 6:2, 6:4.

Kurir sport, foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Delije odgovorile na navijanje hrvatskih navijača u Splitu

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT : SUDBINA ILI NEVEROVATNA PODUDARNOST? Šta spaja prva pojačanja Zvezde i Partizana?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track