KAKVA DRAMA U MELBURNU: Lajović ispao posle 4 sata lavovske borbe!
Foto: Profimedia

Šteta

KAKVA DRAMA U MELBURNU: Lajović ispao posle 4 sata lavovske borbe!

Tenis -

Srpski teniser Dušan Lajović posle velike borbe u pet setova doživeo je poraz od Argentinca Dijega Švarcmana na startu Otvorenog prvenstva Australije.

Posle četiri sata igre Dušan je poražen rezultatom 3:2 u setovima (2:6, 6:3, 5:7, 6:4, 11:9).

Meč je trajao četiri sata i dva minuta, a 75. teniser sveta Lajović je dobro počeo, napravio je dva brejka i osvojio prvi set. Švarcman je posle toga uzvratio i izjednačio u meču.

Lajović je vodio od početka trećeg seta i ponovo poveo u meču, dok je u četvrtom setu vidjeno sedam brejkova, tu se bolje snašao Švarcman, napravio je jedan više i izjednačio na 2:2 u setovima.

U petom setu vidjena je velika borba, teniseri su pravili brejkove i smenjivali se u vodjstvu, ali je Švarcman u 19. gemu napravio odlučujući brejk i poveo sa 10:9. On je zatim servirao za meč, Lajović nije iskoristio dve brejk lopte, a zatim je Argentinac imao meč lopte, iskoristio je drugu i plasirao se u drugo kolo.

Još jedan srpski teniser nije uspeo da izbori plasman u drugo kolo. Laslo Đere je ranije danas poražen od 89. igrača sveta Ive Karlovića iz Hrvatske posle tri seta, 6:7, 3:6, 6:7.

Đere je pružio jak otpor iskusnijem Karloviću koji je dva od tri seta osvojio u taj-brejku, što mu je specijalnost zbog snažnog servisa, i prošao u narednu rundu za dva sata i 25 minuta.

Kurir sport, foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT : SUDBINA ILI NEVEROVATNA PODUDARNOST? Šta spaja prva pojačanja Zvezde i Partizana?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track