BEZ IZNENAĐENJA: Nadal u četvrtfinalu Australijan opena!
Foto: EPA

Španac siguran

BEZ IZNENAĐENJA: Nadal u četvrtfinalu Australijan opena!

Tenis -

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se danas u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedio 26. igrača sveta Argentinca Dijega Švarcmana posle četiri seta, 6:3, 6:7, 6:3, 6:3.

Prošlogodišnji finalista je pobedio za tri sata i 51 minut. On je u osmom gemu prvog seta oduzeo servis Švarcmanu, što mu je bilo dovoljno da povede u meču. U drugom setu obojica su napravili po tri brejka, pa je set odlučen posle taj-brejka, koji je Argentinac dobio sa 7:4.

Prvi teniser sveta je u četvrtom gemu trećeg seta napravio brejk i ponovo poveo u meču, a u četvrtom setu je dva puta oduzeo servis Švarcmanu i posle treće meč lopte plasirao se medju osmoricu najboljih.

Nadal će u četvrtfinalu igrati protiv šestog nosioca Marina Čilića iz Hrvatske, koji je pobedio Španca Pabla Karenja Bustu sa 6:7, 6:3, 7:6, 7:6.

Britanski teniser Kajl Edmund plasirao se danas u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedio Italijana Andreasa Sepija posle četiri seta, 6:7, 7:5, 6:2, 6:3.

Edmund je pobedio posle tri sata i prvi put u karijeri se plasirao u četvrtfinale nekog grend slem turnira.

On je, uz Endija Mareja, prvi Britanac koji se od 2004. godine plasirao u četvrtfinale nekog grend slema.

Edmund će u četvrtfinalu igrati protiv Grigora Dimitrova koji je u izuzetno uzbudljivom meču savladao domaćeg tenisera Nika Kirjosa.

Kurir sport/Beta, foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) LUDA ZABAVA U MELBURNU: Nole i njegovi treneri prozivali legendarnog brazilskog tenisera!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track