(VIDEO) TKIVO VEOMA OŠTEĆENO: Ovo je za brigu Noletovih navijača! Čuveni doktor do detalja objasnio kakva povreda muči Đokovića
Foto: AP

LAKAT LEČIO 6 MESECI I NIJE GA IZLEČIO

(VIDEO) TKIVO VEOMA OŠTEĆENO: Ovo je za brigu Noletovih navijača! Čuveni doktor do detalja objasnio kakva povreda muči Đokovića

Tenis -

Čuveni australijski lekar Piter Brukner govorio je o povredi lakta Novaka Đokovića, koju nije zalečio ni posle šest meseci odsustva sa terena.

Đoković je trpeo bolove tokom meča osmine finala gren slema u Melburnu, koji je izgubio od Hjeon Čunga iz Južne Koreje.

Brukner, koji je poznat kao lekar igrača kriketa i australijskog fudbala, ocenio je da je Novakovo tkivo izuzetno oštećeno.

"Lečenje lakta bez hirurškog zahvata očigledno nije dalo zadovoljavajuće rezultate, a da li bi operacija rešila problem, ne može sa sigurnošću da se tvrdi. Da je odlazak pod nož najbolje rešenje, verovatno bi mu pribegao još pre šest meseci", rekao je Brukner za zvanični sajt Australijan opena i dodao:

"Tkivo mu je očigledno veoma oštećeno. Teško je rehabilitovati ga, jer je pod konstantnim opterećenjem. To je skoro isto kao koleno kod košarkaša i odbojkaša ili Ahilova tetiva kod trkača. Sila kroz te tetive je ogromna, pa nema dovoljnog dotoka krvi, zbog čega je neophodno mnogo vremena da se izleči".

Da li će se Novak odlučiti za operaciju i da li će uopšte morati na dužu pauzu, saznaćemo uskoro...

On je od Čunga izgubio u tri seta (7:6, 7:5, 7:6), posle čega je priznao da se, osim sa korejskim teniserom, tokom meča borio i sa bolovima.

"Krajem prvog seta lakat je počeo više da me boli, borio sam se i s time do kraja meča. Nivo bola nije bio tako jak da bih prekinuo meč, ali jeste mi uticao na servis, što je važno pogotovo protiv igrača kao što je Čung koji ima dobar ritern", rekao je Novak dodavši:

"Ne znam koji su sledeći koraci u vezi sa laktom, moram ponovo na snimanje, pa da sa lekarskim i trenerskim timom odredimo šta ću i kako dalje. Zahvalan sam što sam uopšte igrao, frustrirajuće je, ali to su okolnosti i moram da ih prihvatim".

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV SPORT ZVEZDA SA PUNIM STADIONOM PROTIV CSKA?! Ruski navijači preuzeli krivicu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track