DRAMATIČNO! NE POMAŽE NI OPERACIJA! Nikola Pilić: Čuo sam se s Novakom, očekuje ga pauza, niko ne zna koliko dugo
Foto: Saša Pavlić, EPA

Povreda lakta

DRAMATIČNO! NE POMAŽE NI OPERACIJA! Nikola Pilić: Čuo sam se s Novakom, očekuje ga pauza, niko ne zna koliko dugo

Tenis -

Đokoviću se razdvojila kost, sada je potrebno vreme da se spoji, kaže Hrvat

Nikola Pilić, bivši trener Novaka Đokovića, nije siguran da će operacija rešiti njegov problem s laktom, ali i smatra da srpski teniser mora 100 odsto da bude zdrav kako bi se vratio na teren.

- Čuo sam se s njim pre Australijan opena i rekao mi je da lakat nije 100 spreman i da pri nekim udarcima oseća bol. Očigledno je da se povreda iskomplikovala tokom turnira i da ga sada ponovo očekuje pauza. Koliko dugo, to niko ne zna, čak ni sam Novak. U svakom slučaju, na teren ne sme da se vrati dok lakat ne bude maksimalno spreman za najveće napore. Ne sme da žuri, jer ova vrsta povrede traže mirovanje, sve ostalo može da iskomplikuje situaciju, čak da dovede u pitanje i karijeru ako se ne bude adekvatno lečila - poručio je Pilić.

Hrvatski trener nije siguran da li Novak Đoković mora da ide operaciju.

- Nisam siguran da operacija može 100 odsto da dovede do oporavka. Mora da se uradi dobra analiza, da se konsultuje s najboljim doktorima, ali ono što ja znam jeste da je kod takve vrste povrede najvažnije da se kost koja se razdvojila ponovo spoji.

Nikola Pilić smatra da Novak Đoković može ponovo da se vrati u sam vrh.

- Ima tek 30 godina i siguran sam da nije rekao svoje poslednje tenisu - zaključio je Pilić.

Toooo, Srbine

MARKO MILADINOVIĆ U POLUFINALU JUNIORA

Srpska teniska nada Marko Miladinović nastavlja sa sjajnim uspesima u Melburnu, gde se plasirao u polufinale Australijan opena u juniorskoj konkurenciji. On je u četvrtfinalu pobedio Francuza Iga Gastona posle preokreta s 2:1 (4:6, 6:3, 7:5).

Miladinović će u polufinalu igrati protiv daleko bolje rangiranog tenisera od sebe, 842. na ATP listi Sebastijana Korde, koji je Reja Hoa iz Kineskog Tajpeja lako savladao sa 2:0 (6:2, 6:3). Sebastijan Korda je sin proslavljenog češkog tenisera Petra Korde, nekada drugog na svetu, koji je 1998. godine osvojio Australijan open u singlu.

Kurir / M. N.

Foto: Saša Pavlić, EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! Kanga još nije prodat, a kad‘ će ne znamo!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track