ĐOKOVIĆ SE VRAĆA U SRBIJU: Novak gradi luksuznu vilu nadomak Beograda!
Foto: Profimedia

PORODIČNO GNEZDO U RODNOJ ZEMLJI

ĐOKOVIĆ SE VRAĆA U SRBIJU: Novak gradi luksuznu vilu nadomak Beograda!

Tenis -

Najbolji srpski teniser gradi kuću nadomak Beograda, otkrio je njegov otac Srđan Đoković.

U opširnom intervjuu, otac najboljeg srpskog tenisera Srđan Đoković otkrio je da porodica gradi vilu u Srbiji u kojoj bi trebalo da živi Novak sa porodicom.

Gradite porodičnu kuću nadomak Beograda?

- Imaćemo naše gnezdo. Nismo ga pravili na jezeru Komo, nego u svojoj zemlji. Deca imaju sve više obaveza, ali ih molimo barem unuke da nam ostave. Jurimo ih po svetu da ugrabimo nekoliko dana sa klincima. To je cena teniskog života. Kad Novak dođe kući, ne pričamo o tenisu uopšte. Dosta nam je tog sporta za šest života. Bitno je da smo ostali jedinstveni i složni.

Kako je Kurir prvi pisao u junu prošle godine, Đokovići su obišli imanje na Pavlovačkom jezeru, gde grade vilu.

ĐOKOVIĆ GRADI VILU KOD RUME: Nole upoznao prve komšije!

DECA NA SLUŽBENOM PUTU

Čest je slučaj da je glava porodice na službenom putu. Kod Đokovića je obrnuto.

- Kod nas su deca stalno živela van. Mi smo 7-8 godina živeli sa kučetom, pored trojice sinova. Marko i Đorđe su bili veoma talentovani, ali nisu mogli da idu ukorak sa najboljim teniserom sveta, i to je veoma uticalo na njih. Naročito na Marka, koji se sada lepo snašao. Radi u teniskom klubu u Španiji, ima super društvo, devojku. Đole se vratio pre dve godine, jer nije više mogao da nas gleda same. Molio sam ga da upiše fakultet u SAD, ali se odlučio za studije kod nas. Odlično mu ide u bankarstvu i finansijama. Svako je imao svoj put, na nama je uvek bilo samo da ih podržimo.

Da li roditelji mladih tenisera dolaze kod vas po savet?

- Šokiran sam što su za sve ove godine samo Predrag Danilović i njegova supruga Ceca došli kod mene na razgovor oko Olge. I to on, koji je bio vrhunski sportista i zna sve kako ide. A najveća opasnost je nerealnost roditelja, to je ključ za neuspeh. Potrebni su kvalitetni ljudi u okruženju, ja sam ih menjao bez sentimentalnosti. Kao što Novak sad radi kad vidi da nema napretka. Samo on je važan, svi mi ostali smo tehničko osoblje. Nisam imao nikog da me usmeri i to je bila ogromna lutrija. Pitali smo Jelenu Genčić i Nikolu Pilića, pa mnogobrojne stručnjake gde god smo putovali. Nijedno mišljenje se nije razlikovalo oko njegovog talenta. Kad je tako - uvaži ga. Kad nije - beži kao đavo od krsta. Dolazi do loma u porodici, finansijama. Nema rezultata i dete gubi snagu i volju. U tu zamku mi nismo upali, ali bilo je toliko slučajeva...

kurir.rs / Novosti foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: EVO koliko će Zvezda i Partizan zaraditi od učešća u Ligi Evropa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track