(VIDEO) RIO UZVRAĆA UDARAC: Novak tužio Brazilce zbog duga, sad je stigla smešna kontratužba
Foto: AP

komično

(VIDEO) RIO UZVRAĆA UDARAC: Novak tužio Brazilce zbog duga, sad je stigla smešna kontratužba

Tenis -

Vlasti Rio de Žaneira podnele su tužbu protiv Novaka Đokovića kao odgovor na to što ih je on tužio pre dve godine.

Novak je odigrao revijalan meč davne davne 2012. godine protiv Gustava Kuertena u glavnom gradu Brazila. Po dogovoru, Srbinu je trebalo da se ispalti 1,1 milion evra, a do danas je dobio samo 450 000, tako da to praktično znači da vlada Brazila Novaku duguje 650.000 evra.

Državni sekretarijat za sport, rekreaciju i omladinu ove države potvrdio je dug prema teniseru, a srpski fudbaler Rambo Petković je svedok svemu tome, međutim od tada se niša nije promenilo. Novak je odlučio 2014. godine da tuži Rio za dug.

Sada je usledio "kontranapad" vlasti brazilskog grada – tužilac je podneo tužbu protiv Đokovića zbog administrativnih nepravilnosti tokom spomenute posete, prenosi "O Globo" na svom sajtu.

Dolazak najboljeg srpskog sportiste u Rio organizovale su dve kompanije – "Deki 10" i "Adma Eventi", koji se takođe nalaze na listi tuženih. "Deki 10" je firma u vlasništvu Dejana Petkovića i, prema navodima tužioca, tereti se za neregularno dobijanje organizacije na tenderima, zbog čega je oštećen budžet grada. Spominje se novac od oko milion američkih dolara, a među onima koji su bili uključeni u navodnu akciju, bila je Marsija Beatris Isidoro, nekadašnja sekretarka sporta.

Kurir sport

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track