6 KANDIDATA ZA NOVOG TRENERA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Oni mogu da zamene Borisa Bekera
Foto: Reuters

Licitacija je počela

6 KANDIDATA ZA NOVOG TRENERA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Oni mogu da zamene Borisa Bekera

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković i Boris Beker od utorka i zvanično više ne sarađuju. Srbin i Nemac su saradnju počeli 2014. godine i za to vreme je Novak postao najdominantniji igrač u "belom" sportu.

Odluka o raskidu saradnje odmah je otvorila i licitaciju o novom treneru Novaka Đokoviću. Po svemu sudeći Marijan Vajda će i dalje ostati u stručnom štabu Novaka Đokovića i time nastaviti saradnju koja traje već deset godina.

Mediji su u prvi plan isturili imena šestoro trenera koji bi od 2017. godine mogli da zauzmu mesto u stručnog štabu Novaka Đokovića.

1. Pit Sampras

Novak Đoković, Pit Sampras, Foto: Profimedia
Novak Đoković, Pit Sampras, Foto: Profimedia

Legendarni američki teniser odavno slovi kao idol iz detinjstva Novaku Đokoviću. Sampras je, prema Novakovom priznanju, bio prva opcija za trenera 2014. godine, ali je Đoković u dogovoru sa Vajdom tada odlučio da ipak Boris Beker postane njegov trener. Amerikanac, koji je tokom karijere osvojio 14 Gren slem titula, želi da se vrati u tenis.

2. Džimi Konors

Džimi Konors, Foto: AP
Džimi Konors, Foto: AP

Još jedan legendarni američki teniser, vlasnik osam Gren slem titula. Sarađivao je sa Endijem Marejem, Eženi Bušar, Marijom Šarapovom i Endijem Rodikom.

3. Aleho Mansisidor

Aleho Mansisidor, Foto: AP
Aleho Mansisidor, Foto: AP

Poznati 46-godišnji španski stručnjak je najpoznatiji po sjajnoj saradnji sa sunarodnicom Garbinje Muguruzom, pobednicom Rolan Garosa. Sa njom je sarađivao od 2010. do 2015. godine.

4. Ameli Morezmo

Ameli Morezmo, Foto: Reuters
Ameli Morezmo, Foto: Reuters

Do maja ove godine je sarađivala sa Endijem Marejem, kada je morala zbog trudnoće da prekine saradnju. Teniski stručnjaci ističu da je upravo Francuskinja uspela da sredi psihu Škota, koji je postao mirniji po temperamentu, ali i brži u igri. Morezmo je sa Endijem stigla do tri Gren slem finala, dok je sa Merion Bartoli 2013. godine osvojila Vimbldon.

5. Bred Gilbert

Bred Gilbert, Foto: Profimedia
Bred Gilbert, Foto: Profimedia

Takođe bivši američki teniser. Sarađivao je sa vrhunskim teniserima kao što su Endi Marej, Endi Rodik, Kei Nišikori... Sa Agasijem je osvojio šest Gren slem titula za osam godina saradnje, a Rodik je upravo s njim osvojio jedini trofej na turnirima velike četvorke. Poslednjih godina radi kao analitičar i komentator na raznim TV stanicama.

6. Štefan Edberg

Štefan Edberg, Foto: AP
Štefan Edberg, Foto: AP

Šveđanin je tokom igračke karijere bio veliki rival Borisa Bekera, ali u trenerskom delu nije neko sa velikim iskustvom. Bio je u stručnom štabu Rodžera Federera 2014. godine, ali, kako je objasnio Švajcarac, više kao mentor, nego kao trener.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track