ARGENTINCI MALTRETIRALI SRPSKE TENISERE: Umesto mesa, jeli smo hladne opanke
Foto: Damir Dervišagić

Obradović pronašao uzrok poraza

ARGENTINCI MALTRETIRALI SRPSKE TENISERE: Umesto mesa, jeli smo hladne opanke

Tenis -
Selektor naših tenisera kaže da u životu nije lošije ugošćen nego sad u Buenos Ajresu tokom četvrtfinalnih mečeva Dejvis kupa

Teniseri Srbije nisu uspeli da se plasiraju u polufinale Dejvis kupa, a sudeći po onome što su doživeli u Buenos Ajresu, nije ni čudo što su lako izgubili od Argentine.Selektor Bogdan Obradović kaže da u životu nije naišao na lošije gostoprimstvo.- Neću da tražim alibi za poraz, jer su nas Argentinci zaista nadigrali na terenu, ali za sve što smo doživeli tamo neka ide u njihovu čast. Neka ih bude sramota. Ovo je najgore gostovanje ikada koje smo imali. Organizatori su se potrudili da nam na sve moguće načine otežaju tih nekoliko dana u Buenos Ajresu - jadao se novinaru Sportskog žurnala selektor Srbije i nastavio:Proveli dva i po sata u svlačionici- U hali nisu puštali grejanje uopšte. Svečana večera bila je u nekom šatoru. Hrana koja je te večeri služena bila je hladna. Nije uopšte mogla da se jede. Pa nismo mi na večeru otišli da bismo se slikali, već zato što su igrači gladni. Hrana je bila očajna i preostala tri dana. Jadno i bedno! Nismo tražili ništa specijalno, ali dobijali smo meso koje je bilo kao opanak, neke salate koje ne mogu da se jedu. Potpuna nebriga - u dahu će Obradović.Srpski teniseri doživeli su blagi šok veče pred prve mečeve.

Viktor maltretiran na doping kontroli- U četvrtak uveče bili smo zatvoreni dva i po sata u svlačionici, jer je u posetu hali dolazio njihov predsednik. Ej, dva i po sata! Igrači nisi mogli da idu u hotel do 21 sat, a sutradan su igrali mečeve. Zatim, transport je bio očajan. Sedeli smo u automobilima koji su bili ispovraćani. Dušan Vemić i ja ušli smo u auto kako bismo krenuli na meč dublova, povraćka je bila u njemu. Pitamo vozača o čemu se radi, a on odgovara: „Neko je izgleda sinoć koristio auto.“ A da ne govorimo o tome što su vozači lutali po Buenos Ajresu. Očito svesno kao da su želeli da nas ometaju - u neverici će selektor Srbije.Troicki je opet bio na udaru ljudi iz antidoping agencije.- Pred Viktorov meč u petak, u svlačionicu ulazi lokalna doping kontrola. Traže od njega da im potpiše neka dokumenta, a on ih gleda zbunjeno. To nikako ne sme da se radi pre duela, već posle njega. Pozvali smo supervizora koji je ljudima iz doping kontrole objasnio da Viktor može to da obavi, ali posle meča. Oni kaži: „Nismo znali da treba tako.“ Ma nije da nisu znali, nego se prave blesavi.Navijači nisu poštovali fer-plej, čak je bilo i psovki.- Hajde i to što su vikali, ali koristili su mobilne telefone i bliceve. Posebno kad je Nenad Zimonjić trebalo da riternira - razočaran je Bogdan Obradović.

Za njih smo gospodaNI 1.000 DOLARA NISU ULOŽILI U ORGANIZACIJUBogdan Obradović izvukao je paralelu kako Srbija organizuje Dejvis kup mečeve, a kako su to učinili Argentinci.- Kao nebo i zemlja. Mi smo bili sjajni domaćini, a oni. Sve je bilo ispod standarda. Ma nisu ni 1.000 dolara utrošili u organizaciju. Užas!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track