BEKER LJUT: Đoković nije dovoljno poštovan u svetu tenisa
Foto: Reuters

Razočaran

BEKER LJUT: Đoković nije dovoljno poštovan u svetu tenisa

Tenis -
Njemu to više ne smeta, on zna koliko je dobar, i ako pitate nekoga u svlačionici protiv koga nikako ne želite da igrate mislim da je Novakovo ime na vrhu, zaključio je Nemac

Trener najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokovića, Boris Beker, smatra da srpski as nije u dovoljnoj meri poštovan u svetu tenisa.U intervjuu za ATP Tur legendarni Nemac je ocenio da, kada se priča o najboljima, "treba krenuti od vrha"."Razumem da Rodžer Federer ima mnogobrojne navijače, isto tako i Rafa Nadal, ali, ako ćemo iskreno, glavni momak u gradu zove se Novak Đoković. Ovaj turnir je osvajao već četiri puta, prvi je teniser sveta, i ja mislim da treba krenuti od vrha kada se priča o najboljima", rekao je, između ostalog, Beker."Kada pogledam listu, na njoj je prvi Đoković i to ne samo jednu ili dve nedelje. S druge strane, on je već navikao na takav tretman. To je deo teniskog sveta u kojem živimo. Njemu to više ne smeta, on zna koliko je dobar, i ako pitate nekoga u svlačionici protiv koga nikako ne želite da igrate mislim da je Novakovo ime na vrhu", zaključio je Beker u Melburnu, gde Đoković juri petu šampionsku titulu.

Srpski teniser prethodno je na Otvorenom prvenstvu Australije trijumfovao 2008, 2011, 2012 i 2013. godine.Na ovogodišnjem turniru Đoković se plasirao u polufinale savladavši Kanađanina Miloša Raonića (7:6, 6:4, 6:2), a protivnik u borbi za finale biće mu branilac titule, Švajcarac Stanislas Vavrinka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track