NEMAC SE OGLASIO UOČI US OPENA: Beker priznao ono čega smo se svi plašili
Foto: Reuters

Đokovićev trener kaže da Novak još nije u potpunosti spreman

NEMAC SE OGLASIO UOČI US OPENA: Beker priznao ono čega smo se svi plašili

Tenis -

Trener Novaka Đokovića, Boris Beker izjavio je da veruje će Endi Marej pokušati da sruši dominaciju Srbina u svetu tenisa, pogotovo sada kada Novaka još uvek muči povreda šake.

Đoković je ubedljivo prvi teniser sveta, dok mu Marej diše za vratom. Novak i Endi su vršnjaci, a Srbin vodi 24:10 u međusobnim duelima.

Međutim, Novaka muči povreda šake, zbog čega je brzo eliminisan u Rio de Žaneiru na Olimpijskim igrama, a Beker je priznao da ga ta povreda još uvek muči, uoči starta na US Openu.

Đoković je nedavno priznao da su privatni problemi razlog njegove eliminacije sa Vimbldona, dok je zbog povrede ruke zaustavljen već u prvom kolu Rija od Huana Martina del Potra.

"Nije želeo to ranije da ističe jer je pošteno izgubio na Vimbldonu i u Brazilu, ali mu je ta povreda pravila probleme i još uvek ih pravi. Međutim, Novak je favorit, branilac je titule i trenira naporno kako bi odbranio svoje trofeje", zaključio je Beker.

Đoković je ove sezone osvojio sedam turnira, a, između ostalog je trijumfovao na Australijan openu i prvi put na Rolan Garosu. Novak nije uspeo da odbrani titulu na Vimbldonu, a poražen je i u prvom kolu Olimpijskog turnira u Rio de Žaneiru. Britanac je osvojio Vimbldon i Rio, a mogao bi do kraja sezone da preuzme prvo mesto.

"Mislim da će Marej u narednih nekoliko Gren slemova pokušati da sruši Novakovu dominaciju", rekao je Beker za britanske medije i istakao da ove godine dolazi do promena u svetskom tenisu."Rodžer Federer nije igrao Rolan Garos, a nema ga ni u Njujorku. Rafael Nadal ima dosta problema, a velika četvorka je sada spala na Đokovića i Mareja, koji su razvili veliko rivalstvo. Marej jeste sada stabilniji, ali nije osvojio onokoliko Gren slemova koliko je želeo od 2013. godine. Vimbldon i Olimpijske igre pokazali su da on sada ima manji pritisak i da kontroliše bolje emocije", naglasio je Beker.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track