BEKER ŽESTOKO UZVRATIO BRITANCU: Endi Marej je odlepio
Foto: AP

Sumnja u doping najboljih tenisera

BEKER ŽESTOKO UZVRATIO BRITANCU: Endi Marej je odlepio

Tenis -

Izjava najboljeg britanskog tenisera Endija Mareja da sumnja kako se njeki njegovi protivnici dopinguju, naišla je na oštru reakciju teniske legende i trenera Novaka Đokovića, Borisa Bekera.

Beker je u izjavi britanskim medijima rekao da je Marej "odlepio" jer igra opasnu igru.

"Imamo svaki dan testiranja u tenisu. Ako nema dokaza o dopingu, to znači da su igrači 100 odsto nevini. Kriviti nekoga zbog toga što je osvojio Grend slem ili zato što deluje svežije na terenu je besmisleno", rekao je Beker.

Endi Marej je dan ranije rekao da mu nije jasno kako se pojedini igrači ne zamaraju tokom mečeva.

"Igrao sam protiv nekih igrača i razmišljao: "Oni kao da se uopšte ne zamaraju". Da li sam ikada sumnjao da se neko dopinguje? Jesam. Čuješ glasine", rekao je Marej.

Nemac je rekao kako je ubeđen da među najboljim teniserima nema dopinga.

"Mogu da govorim samo u ime Novaka Đokovića, a verujte mi da njega često testiraju. To znači da tokom Grend slemova čak dva puta ide na kontrolu. Ove godine na Australijan Openu u Melburnu je testiran tokom prve i tokom druge nedelje. On bi odigrao meč u noćnom terminu, a onda bi ga ujutru u sedam probudili da da urin zbog testiranja. Pomislim "kako se usuđujete", ali to su pravila. Ja verujem da su Endi, Rodžer, Rafa, Stan i ostali potpuno čisti. Uvek će postojati sumnja kada je reč o Nadalu, ali ja mislim da je to nepoštovanje jednog od naboljih igrača u istoriji tenisa", objasnio je Boris Beker.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track