BEZOBRAZLUK: Marej insinuirao da je Novak folirao povredu, Đoković gospodski odgovorio
Foto: AP

Nije mogao sportski da podnese poraz

BEZOBRAZLUK: Marej insinuirao da je Novak folirao povredu, Đoković gospodski odgovorio

Tenis -
Ako je u pitanju bio grč, dobro se oporavio, pošto je od toga teško oporaviti se i igrati toliko dobro kao što je on odigrao, rekao je škotski teniser

BEOGRAD - Britanski teniser Endi Marej rekao je da danas je zadovoljan svojom igrom na Otvorenom prvenstvu Australije i da nije mogao bolje da se pripremi, ali da je iznerviran što je dopustio da ga poremiti moguća povreda njegovog protivnika u finalu Novaka Đokovića u trećem setu.

"Iznerviran sam što sam dopustio da mi zasmeta moguća povreda protivnika na početku trećeg seta, pošto sam igrao dobro, a onda sam pao na 10 minuta i set je otišao. Zbog toga se najviše nerviram, pošto sam imao prilike u prvom setu, ali nisam uspeo da ih iskoristim. Uspeo sam da uzmem drugi, a onda je došao treći set", rekao je Marej posle meča.

Đoković je u par poena na početku trećeg seta pao i izgledalo je da ima problem sa povredom noge.

Upitan da li misli da je Đoković to namerno uradio, Marej je rekao da "ne zna".

"Ako je u pitanju bio grč, dobro se oporavio, pošto je od toga teško oporaviti se i igrati toliko dobro kao što je on odigrao. Neverovatno se kretao na kraju trećeg seta i jurio svaku lopticu. Mislim da bi imao snage i za peti set", rekao je Marej.

Trenutak kada se Đoković okliznuo, Foto: AP
Trenutak kada se Đoković okliznuo, Foto: AP

Na pitanje da li je legitimna taktika da navedeš protivnika da misli da si povređen, a onda zaigraš dobro, Britanac je odgovorio odrično.

"Nisam imao pojma o čemu se radi. Izgledalo je da je u lošem stanju na početku trećeg seta, a na kraju tog dela igre se neverovatno dobro vratio u igru. Način kojim je udarao lopticu u četvrtom setu i njegovo kretanje bili su impresivni. Ne znam šta se tačno dogodilo", rekao je on.

"Ali najvažnije je da se u svakom meču koncentrišeš na svoju igru. Ovde i na Ju Es openu prikazuju snimke poena i često morate da sačekate da se to završi pre nego što servirate. Teško je ne obraćati pažnju na to šta se dešava na drugoj strani. Ali, igram dovoljno mečeva da mogu bolje da kontrolišem takve situacije. Razočaran sam trećim setom jer mislim da sam mogao da odigram bolje", dodao je Marej, koji će od sutra biti četvrti igrač sveta.

Đoković je rekao da to nije primetio.

"Ne želim da govorim loše stvari o njemu na konferenciji za novinare ili da tražim izgovore. U ovakvim mečevima ima mnogo emocija, velika je tenzija. Nije lako tokom celog meča zadržati koncentraciju 100 odsto. Bilo je prekida kada je čovek ušao na teren, duža pauza. Imao sam set i brejk više, a nakon toga sam izgubio svoj servis. On je zaigrao agresivnije i bio bolji. Takođe, nije bio svežiji ni u drugom ni trećem setu, ali to je normalno posle dugih razmena udaraca", rekao je on.

Đoković je istakao da je zbog snažne volje na terenu osvojio titulu i da nije imao problema sa zglobom, već da je u pitanju bila duga razmena udaraca zbog koje se umorio.

"Nisam tražio lekarsku pomoć jer nije bilo razloga za to. Samo sam se osećao slabo. Tu krizu sam prošao za 20 minuta. Setio sam se da smo imali sličnu borbu i 2013. godine u Melburnu, kada su dva seta trajala dva sata, osetio sa da sam u psihičkoj prednosti i to me je teralo napred. Nisam želeo da odustanem, pokušavam da nikada ne odustajem i naravno zbog važnosti trenutka, igrao sam finale grend slema i morao sam da ga zaradim", dodao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track