(VIDEO) DEMONSTRACIJA MOĆI U INDIJAN VELSU: Đoković opet pobedio Nadala i zakazao finale sa Raonićem
Foto: Fonet

Na korak od trofeja

(VIDEO) DEMONSTRACIJA MOĆI U INDIJAN VELSU: Đoković opet pobedio Nadala i zakazao finale sa Raonićem

Tenis -
Srpski teniser Novak Đoković savladao je Španca Rafaela Nadala 7:6, 6:2 u polufinalu Masters turnira u Indijan Velsu.

Đoković će se u sutrašnjem finalu (21 sat) za trofej boriti sa Kanađaninom Milošem Raonićem.

Đoković je na početku meča mnogo grešio, pa je Nadal već u uvodu napravio brejk (0:2). Uprkos takvoj igri, Novak je uspeo da odmah uzvrati istom merom (1:2), a u sedmom gemu stigne do još dve brejk lopte, koje nije iskoristio. Prvi reket sveta se sa novim problemom suočio pri vođstvu rivala od 5:4. Na svoj servis morao je spasava set loptu i u tome je uspeo.

Na kraju, o pobedniku prvog seta odlučivao je taj-brejk, koji njih dvojica nisu igrali u prethodnih 11 međusobnih duela! Dobio ga je Novak 7:5.

Tako je Đoković osvojio 12. uzastopni set protiv Nadala iako je imao više neiznuđenih grešeka (21:10), a napravili su isti broj vinera (po deset). A onda je osvojio i 13...

Najbolji teniser sveta u drugom setu je dodao gas. Gemove na svoj servis je dobijao bez ikakvih problema, a istovremeno žestoko mučio rivala kada je on imao početni udarac. Konačno je Novak slomio Rafu u šestom gemu, napravio je brejk za 4:2 i to je zapravo predstavljao završni udarac srpskog tenisera. Ostalo je bila rutina. Srbin je kasnije napravio još jedan brejk za 6:2.

Ovo je bio 48. susret Đokovića i Nadala, a Srbin sada vodi 25:23 u pobedama. Dobio je poslednjih šest njihovih duela, odnosno deset od prethodnih 11.

Prvi finalista turnira u Indijan Velsu je Kanađanin Miloš Raonić, koji je u polufinalu savladao Belgijanca Davida Gofana - 6:3, 3:6, 6:3.

Đoković je dobio svih pet prethodnih okršaja sa Raonićem.

Ukoliko trijumfuje, Novak će se izjednačiti sa Nadalom po broju titula na turnirima Masters serije. Rafa je trenutno rekorder sa 27.

TOK MEČA ĐOKOVIĆ - NADAL:

Drugi set:

6:2 - BREJK! Za kraj!

5:2 - Najbolji teniser sveta overio je brejk bez izgubljenog poena.

4:2 - BREJK! Đoković je iskoristio drugu brejk loptu u ovom gemu. Srbin je praktično samo vraćao lopticu i čekao greške Nadala. I dočekao ih je. Španac je posle prethodna dva gema na svoj servis u kojima se namučio, ali ih i dobio, konačno poklekao.

3:2 - Koliko god se Rafa muči na svoj servis u drugom setu, Novak svoje gemove lako dobija.

2:2 - Još jedan težak gem za Nadala na njegov servis. Doduše, Novak nije imao brejk lopte.

2:1 - Novak bez problema dobija gem na svoj servis.

1:1 - Najduži gem u meču - 11 minuta i šest sekundi! Novak je imao jednu brejk loptu, nije je iskoristio. Posle mnogo izjednačenja, Nadal je uspeo da dođe do 1:1.

1:0 - Đoković je servisom otvorio drugi set...

Prvi set:

7:6 (7:5) - Novak je na startu napravio mini-brejk, ali je odmah potom načinio duplu servis grešku. Ipak, zahvaljujući Nadalovim greškama došao je do 3:1, a onda i sjajnim riternom do velikih 4:1. Španac je ipak uspeo da izjednači na 5:5 posle jednog strašnog poena. Usledio je dobar servis Novaka za 6:5 i još jedna greška Nadala za 7:5!

6:6 - Ovaj put, za razliku od desetog gema, Srbin nije imao problema da produži set.

5:6 - Rafa dobija gem "sa nulom".

5:5 - Nadal je imao set loptu! Ali, od 30:40 Đoković je zaigrao kako zna, udarci su mu odjednom postali snažni, duboki i precizni! Osvojio je tri uzastopna poena i produžio set.

4:5 - Bilo je 15:30, ali je Nadal onda dodao gas i osvojio naredna tri poena.

4:4 - Novak bez greške. Posle drop-šota stigao je do 40:0, a onda odservirao as za izjednačenje u gemovima.

3:4 - Đoković je imao dve brejk lopte - 15:40! Onda je Nadal dobro odservirao, a zatim imao dosta sreće i uspeo da izjednači. U nastavku je Španac, posle još tri izjednačenja, uspeo da osvoji gem, koji je trajao skoro devet minuta.

3:3 - Novak je dobro odservirao ovaj gem. Ipak, ni ovaj put nije išlo sve "glatko", Nadal je stigao do 30.

2:3 - Đoković je nastavio da greši. Nadal je to iskoristio da ponovo stekne prednost.

2:2 - Prvi reket sveta nije lako dobio ovaj gem, ali je ipak uspeo da potvrdi ribrejk.

1:2 - BREJK! Đoković je odmah uzvratio Nadalu istom merom. Razvila se velika borba, Novak je došao do 30:40 i iskoristio prvu priliku da rivalu oduzme servis.

0:2 - BREJK! Nadal je iskoristio Novakove greške i na startu meča mu oduzeo servis. Đoković je, između ostalog, napravio i duplu servis grešku, a uzeo je samo jedan poen u ovom gemu.

0:1 - Meč je počeo spektakularno - u prvom poenu razmenili su 24 udarca! Taj poen dobio je Đoković, ali je zatim Nadal dobio gem.

21:32 - Kakvi su prijatelji Đoković i Nadal saznajte OVDE.

21:29 - "Nadal je veliki borac i ove nedelje je nekoliko puta pokazao zašto je jedan od najboljih u istoriji tenisa. On nikad ne odustaje i protiv njega morate da zaradite pobedu", rekao je, između ostalog, Đoković u najavi današnjeg meča.Kompletnu izjavu prvog reketa sveta možete pročitati OVDE.

21:21 - Đoković je na putu do polufinala eliminisao Amerikanca Bjorna Fratanđela 2:6, 6:1, 6:2, Nemca Filipa Kolšrajbera 7:5, 7:5, Španca Felisijana Lopeza 6:3, 6:3 i Congu. Nadal je bio bolji od Žila Milera iz Luksemburga 6:2, 2:6, 6:4, zemljaka Fernanda Verdaska 6:0, 7:6, Nemca Aleksandra Zvereva, protiv kog je spasao meč loptu, 6:7, 6:0, 7:5 i Nišikorija.

21:15 - Novak je na meču sa Congom načinio neverovatan potez. On je u taj-brejku prvog seta priznao da ga loptica zakačila na putu ka autu iako mu je sudija dodelio poen. Više o tom fer-plej potezu saznajte OVDE.

21:10 - Evo najzanimljivijih detalja iz mečeva Đoković - Conga i Nadal - Nišikori:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track