BOGDAN OBRADOVIĆ OGORČEN: Napadaju Đokovića kao nekad Teslu!
Foto: AP, Beta

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije odgovorio Amerikancima

BOGDAN OBRADOVIĆ OGORČEN: Napadaju Đokovića kao nekad Teslu!

Tenis -

Mediji u SAD i Britaniji negativno komentarisali Novaka posle finala US opena samo zato što je tražio medicinski tajm-aut zbog krvarenja palčeva na nozi, a na našeg asa udarila i braća Mekinro

Novak Đoković nije uspeo da odbrani titulu na US openu pošto je poražen od Stena Vavrinke sa 3:1 u setovima, a mediji iz Amerike, Velike Britanije i Australije prednjače u negativnim komentarima na račun najboljeg tenisera sveta.Problem je nastao kad je Đoković tražio medicinski tajm-aut, sredinom poslednjeg seta, i to na parnom gemu (1:3), kad to po pravilima nije dozvoljeno. To se nije dopalo ni Vavrinki, pa je tokom pauze dobacio Noletu:- Nisam znao da su se pravila promenila!Naš as mu je iskreno uzvratio:- Sten! Čoveče, jedva stojim na nogama! Izvini!Vavrinka je posle toga samo klimnuo glavom.Njihov kratki dijalog bio je povod da se zapadni novinari obruše na Novaka Đokovića. U komentarima na društvenim mrežama nazvan je folirantom i čovekom koji uvek traži medicinski tajm-aut kad gubi. Pojedini strani novinari dopustili su sebi da ga nipodaštavaju komentarima poput „Novak pet minuta posle odmora trči kao Jusein Bolt“ ili „Srbin skače poput gazele“...Najoštriji u kritikama bila su braća Mekinro Džon i Patrik:- Ovo je kompletno kršenje pravila. Sudije moraju da urade nešto povodom ovoga, ali izgleda da nemaju hrabrosti - govorila su braća Mekinro, a potom ironično i zajedljivo dodali:- Novak bi mogao da uzme odvojen tajm-aut za oba palca!

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović kaže da Novak Đoković doživljava istu sudbinu koju je proživeo srpski velikan i naučnik Nikola Tesla.- Teško im je da priznaju da u njihovom sportu postoji neko bolji od njih! Ovi napadi i histerija na Novaka Đokovića traju godinama, samo su izgleda kulminirali sada u Njujorku. Prvi put ću reći - Novak doživljava sudbinu Nikole Tesle! Kao vrhunskog naučnika satanizovao ga je Edison, a sad po istom šablonu sve to rade Đokoviću. Obojica su velikani i obojica su na meti napada iste politike - u dahu je rekao Obradović za Kurir.

Uz Novaka... Trampova ćerka (druga sleva) i pristalica Hilari Klinton (s kačketom)
Uz Novaka... Trampova ćerka (druga sleva) i pristalica Hilari Klinton (s kačketom)

Zajedno na tribinamaNOVAK POMIRIO HILARI I TRAMPA!Meč Novaka Đokovića u finalu US opena pratile su broje poznati ličnosti iz različitih sfera života. Posebno je zanimljiva bila loža gde su se našli Ivanka Tramp i Dejvid Gifen. Naime, Ivanka je ćerka Donalda Trampa (druga sleva u prvom redu), dok je Gifen veliki pristalica Hilari Klinton (četvrti u nizu). A zajednično im je da vole da gledaju mečeve najboljeg tenisera sveta.Inače, s njim u loži bili su i Vendi Denf, bivša supruga multimilijardera Ruperta Merdoka (za nju se pričalo da je bila u vezi s Vladimirom Putinom), kao i Beatriče, supruga Romana Abramoviča, ruskog milijardera.

Ljubav... Dona Vekić uz Vavrinku
Ljubav... Dona Vekić uz Vavrinku

Dona Vekić uz dečkaHRVATICA SLAVILA PORAZ ĐOKOVIĆAHrvatska teniserka i devojka Stena Vavrinke Dona Vekić nije krila emocije kad je Švajcarac pobedio u Njujorku. Bukvalno je vrisnula na poslednjem poenu, a onda jedva sačekala da se Vavrinka pozdravi sa Đokovićem. Kad je došao do nje, pala mu je u zagrljaj, a onda ga i sočno poljubila. Njih dvoje su u vezi već dve godine, a Vavrinka se razveo od svoje žene Ilham Vilud, s kojom je bio u braku od 2009.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track