BOGDAN OBRADOVIĆ ZA KURIR: Nole je napravio dobar potez angažovanjem Agasija za trenera
Foto: Saša Urošev

Povratak kralja izvestan scenario

BOGDAN OBRADOVIĆ ZA KURIR: Nole je napravio dobar potez angažovanjem Agasija za trenera

Tenis -

Najboljem srpskom teniseru svih vremena, Novaku Đokoviću, trideseti rođendan čestitao je i nekadašnji selektor naše teniske reprezentacije Bogdan Obradović.

On je za Kurir ocenio da je Nole, izborom legendarnog američkog tenisera Andrea Agasija za novog trenera napravio dobar izbor, koji ga može vratiti na sam tron svetskog tenisa.

Filmski rečeno, "Povratak kralja" s Noletom u glavnoj ulozi, a Agasija kao Gandalfa, smeši se milionskom teniskom auditorijumu, možda, već na Roland Garosu:

"Odabrao je osobu koja njemu odgovara, pre svega, mentalno. Sigurno su već zajedno trenirali. Ne bi se Nole tek tako odlučio na ovaj potez. Verujem u Agasija, dobro ga poznajem. Za mene je to, već u najavi, dobra i dobitna kombinacija. Potrebno je da samo pronađu pravu energiju. Ubeđen sam da rezultat neće izostati. Nole se nije previše udaljio od pozije broj jedan. Vidimo da je i Marej u nekoj krizi. To samo govori da nije lako održati vrhunsku formu i biti na tronu- skenira Obradović aktuelna dešavanja u vrhu "belog sporta", rekao je Obradović.Naš teniski stručnjak uveren je da je, kako kaže, Nole na putu ozdravljenja. On se osvrnuo i na njegovo učešće u Rimu i poraz u finalu turnira Masters serije:"Aleksandar Zverev je, u perspektivi, budući broj jedan svetskog tenisa. Sjajan je bio protiv našeg asa. On i Austrijanac Dominik Tim imaju taj potencijal. A upravo je protiv Tima, Nole, u polufinalu, bio sjajan. Počistio ga je s rimske šljake. Po mom mišljenju, drugi reket sveta vraća se prepoznatljivoj igri i formi. To je ono što hrabri sve nas, a verujem i Novaka Đokovića", zaključio je Obradović.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ko je Andrea Agasi?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track