BRAVO: Jelena Đoković otvorila novu Školicu života u selu Kukujevci
Foto: Fondacija Novak Đoković

Obradovala mališane

BRAVO: Jelena Đoković otvorila novu Školicu života u selu Kukujevci

Tenis -

Novak Đoković fondacija je u selu Kukujevci, u opštini Šid, adaptirala i opremila osmu Školicu života, u kojoj će predškolske programe pohađati oko 50 mališana ovog mesta.

Radovi na adaptaciji počeli su sredinom aprila, a u obnovu i opremanje je uloženo oko 40.000 evra (5.378.509, 63 dinara). Urađene su dve učionice veličine oko 100 m2, a deo je uložen u kupovinu odgovarajućeg nameštaja, didaktičkog materija i knjiga kako bi deca mogla uživati u svakodnevnom boravku.Jelena Đoković, nacionalna direktorka Novak Đoković fondacije, danas je svečano otvorila novu Školicu života, a drugare u vrtiću obradovala novim igračkama.

"Posebno me raduje što je predškolske prostorije dobilo mesto koje je puno dece i u kome mladi roditelji odlučuju da žive na selu. Demografski podaci ukazuju da će i sledeće godine veliki broj mališana krenuti u naš vrtić, i da će ovaj trend samo rasti iz godine u godinu. To je dokaz da je Fondacije i ovoga puta pažljivo odabrala mesto kojem je Školica života najpotrebnija. Koristim ovu priliku da se zahvalimo predstavnicima opštine i predškolske ustanove što su nam pružili maksimalnu podršku i omogućili da ulepšamo detinjstvo velikom broju mališana", rekla je Jelena Đoković."Fondaciji Novaka Đokovića dugujemo neizmernu zahvalnost na ovako vrednom, velikom, i značajnom poklonu našim najmlađim sugrađanima. Zahvalni smo prvenstveno što je fondacija prepoznala potrebu naše opštine za uključivanjem što većeg broja dece mlađeg uzrasta u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja, što je u nama prepoznala svog partnera, te što su skupa sa našom PU, mesnom zajednicom, školom ali i nama, u lokalnoj samoupravi uložili ogromnu volju, energiju, sredstva i vreme kako bi najmlađima pružili uslove za bolje, sigurnije i kvalitetnije detinjstvo. Sredstva koja je fondacija izdvojila kako bi opremila prostor vrtića u Kukujevcima su sve samo ne zanemarljiva, posebno ako se ima u vidu da su naša deca sada dobila priliku da borave u vrtiću čiji je prostor jednako kvalitetan i podsticajan kao i vrtići u velikim gradskim centrima", rekao je predsednik opštine Šid Predrag Vuković.

Direktorka PU "Jelica Stanivuković Šilja" Jasminka Varga zahvalila se Novak Đoković fondaciji na mogućnosti da uključe što veći broj mlađe dece u vrtić u Kukujevcima.

"Projektom Školice života dobila je cela naša opština, gde su pored vaspitača naše ustanove, uključene i osnovne škole, kako deca tako i učitelji. Finansiranje ovakvih projekata od velikog je značaja za sve nas koji radimo u prosveti, ali i za roditelje mališana", istakla je Varga.U saradnji sa CIP- Centrom za interaktivnu pedagogiju, koji je implementacioni partner na projektu "Školice života - zajedno za detinjstvo", za vaspitače i učitelje u opštini Šid obezbeđeno je održavanje četiri akreditovane obuke.

Na prvoj obuci do sada je učestvovalo 35 učitelja i vaspitača.Pored Školice u Kukujevcima, Fondacija je otvorila i objekte u Ljigu, Raškoj, Kniću, Merošini, Kraljevu, Vladičinom Hanu i Lučanima, a uskoro se očekuje i deveta u Jaloviku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track