BRITANCI HVALE NOLETA: Postojala je velika četvorka, a sada je ostao samo Đoković. On je iznad svih!
Foto: Reuters

Nisu štedeli reči da pohvale Srbina

BRITANCI HVALE NOLETA: Postojala je velika četvorka, a sada je ostao samo Đoković. On je iznad svih!

Tenis -

Novinar britanskog "Dejli mejla" Martin Samjuel pohvalio je prvog reketa sveta Srbina Novaka Đokovića posle osvajanja titule na Rolan Garosu.

Rolan Garos je bio jedini gren slem koji je nedostajao Đokoviću. On je u finalu pobedio Britanca Endija Mareja u četiri seta i osvojio svoj 12. gren slem trofej."Nekada je to bila velika četvorka, sada je samo jedan veliki. Novak Đoković je iznad svih", naslov je teksta koji je potpisao Samjuel.Britanski novinar navodi da je došlo vreme da se razmotre dostignuća Novaka Đokovića i tvrdi da u tenisu u poslednjih 50 godina nije postojao teniser kao što je on.Samjuel je podsetio na tok finala ovogodišnjeg Rolan Garosa u kome je Marej poveo 1:0 u setovima. "Đoković je pokazao mentalnu snagu i virtuoznost i ubedljivo dobio dva naredna seta. To je bilo njegovo vrhunsko ostvarenje ovogodišnjeg Rolan Garosa. Četvrti set je bio neizvesniji, ali je Đoković slavio sa 6:4. On je potom otišao na sredinu terena i nacrtao je ogromno srce imitirajući Gustava Kuertena", navodi britanski novinar.

Foto: AP
Foto: AP

On smatra da je Đoković potvrdio da je najbolji teniser svih vremena."Bacio je reket, podigao ruke i pobedu proslavio, što bi fudblaski navijači rekli u stilu Borusije iz Dortmunda. Šta je sledeće? Postoje mnogi koji misle da je ovo zlatno doba tenisa i Đokovića, koji gospodari ovim sportom kao kolos. Federer je u tri sezone osvojio tri gren slema, ali nikada u isto vreme i Rolan Garos", navodi britanski novinar i dodaje:"Neki misle da je Đoković robot. On to nije. On je nemilosrdan. Tu je razlika. On je broj jedan u svetu tenisa. Nekada je bila velika četvorka. Vremenom drugi su pali, a ostao je samo Đoković. Starost stiže Federera, a povrede Nadala. Đokovića ne može da zaustavi i Marej. On će jurišati na titulu na Vimbldonu, Ju-Es open i OI. Ovo je njegovo vreme. On je jednostavno najveći".

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track