UDARAJU NA NOLETA I KAD NE IGRA Đoković, Rolan Garos i Ana Ivanović najveće razočarenje u 2016.
Foto: Reuters

Teniski stručnjaci napravili listu

UDARAJU NA NOLETA I KAD NE IGRA Đoković, Rolan Garos i Ana Ivanović najveće razočarenje u 2016.

Tenis -

Teniska sezona je okončana, a nakon svega treba da se podvuče crta i napravi kratka rekapitulacija dešavanja u 2016. godini.

Kada se osvrnemo u odlazeću godinu, 'beli sport' su obeležile razne stvari, a ono čime se bave renomirani teniski sajtovi jeste ko je najviše razočarao u ovoj godini.

Dame imaju prednost, pa krenimo od njih.

Kako tvrde stručnjaci sa teniskoh sajtova, najveće razočaranje na WTA listi je srpska teniserka Ana Ivanović.

"Sezona prelepe Srpkinje je bila razočaravajuća. Nekadašnja Rolan Garos šampionka nije uspela da povrati ritam i konstantno je igrala ispod svih očekivanja. Takođe, sezonu je završila ranije kako bi zalečila povredu", piše u obrazloženju.

Međutim, mesto na listi razočarenja našlo se i za Novaka Đokovića, iako je srpski teniser prvi deo ove godine bio briljantan!

Ali, teniski stručnjaci kažu da nisu zadovoljni padom koji je sebi dozvolio.

"Đokovićeva sezona 2016 bila je podeljena na dva dela. Bio je apsolutni vladar zaključno sa Parizom, a onda je neprijatno iznenadio na Vimbldonu. Čak je uspeo da izgubi prvo mesto na rang listi od Endija Marija. Posle šest katastrofalnih šest meseci, kako će ući u 2017 godinu", pitaju se stručnjaci.

Ali, vrhunac razičarenja i ubedljivo prvo mesto na listi razočarenja drži Rolan Garos.

"Turnir je od starta bio malerozan za nekolicinu igrača koji su odustali zbog povreda. Takođe, predaje i vremenski uslovi su prouzrokovali mnoge probleme. Ako je taj Roland Garos bio slika i prilika tenisa bez Federera i Nadala, onda bi svi trebalo da se opskrbimo zalihama antidepresiva. Organizacija nije bila na najvišem nivou, jer karte nisu najsrećnije refundirane pa je i logično što je publika sutradan reagovala nedolaskom natribine. I nivo tenisa nije bio najbolji i utisak je da je Rolan Garos bio najlošiji od svih turnira 'velike četvorke', stoji u obrazloženju.Lista najvećih razočarenja u 'belom sportu' izgleda ovako:1. Rolan Garos2. Ana Ivanović3. Nik Kirhios4. Mofilsovo ponašanje u polufinalu US Opena protiv Đokovića5. Serenina sezona posle Vimbldona6. Agneška Radvanska i Simona Halep (po tri pehara, ali slaba izdanja na Grend slemu)7. Nadalove Grend Slem plasmani8. Đokovićev drugi deo sezone9. Šarapova i slučaj dopinga10. Sezona Rodžera Federera, prva koji nije uzeo nijedan pehar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track