DANKE DOJČLAND: Ana Ivanović postala Nemica!
Foto: Profimedia

I zvanično frau Švajnštajger

DANKE DOJČLAND: Ana Ivanović postala Nemica!

Tenis -

Teniserka je pre dve nedelje dobila nemački pasoš i državljanstvo, što znači da je čekala mesec dana kao i sav ostali svet

Kada je manekenka Adrijana Lima, (sad već bivša) supruga košarkaša Marka Jarića, pre šest godina dobila srpski pasoš, primio ju je lično tadašnji ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i vest je bila na svim naslovnim stranama.Pre dve nedelje u Nemačkoj je pasoš te zemlje, kao i državljanstvo dobila najbolja srpska teniserka Ana Ivanović, udata za fudbalskog maga Bastijana Švajnštajgera, ali taj čin je prošao bez pompe!

- U Nemačkoj nema ni po babu, ni po stričevima! Ana je morala da čeka na proceduru kao i ostali građani. Taj proces traje oko mesec dana i njoj je pasoš završen u tom roku. Iako je Švajni maltene bog u Nemačkoj, pogotovo u Minhenu, nije urgirao da predmet njegove supruge bude prioritet. To je završeno pre dve nedelje i Ana je od tada i zvanično državljanin Nemačke - kaže izvor Kurira blizak tenisko-fudbalskom paru.Sada supružnici mogu mirno da putuju i uživaju na svim kontinentima jer prema najnovijim istraživanjima, sa putnom ispravom Nemačke bez vize se može ući u čak 177 od 218 država, čime je sa prvog mesta potisnut američki pasoš.

Ali iako našoj teniserki u ispravama piše Ana Švajnštajger, ona je ipak odlučila da se na teniskim turnirima i profesionalno i dalje predstavlja kao Ana Ivanović.LJ. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track