ĐOKOVIĆ: Meni su najbolje ribe iz Hrvatske
Foto: Dado Djilas

Nole oduševio hrvatske novinare

ĐOKOVIĆ: Meni su najbolje ribe iz Hrvatske

Tenis -
Najbolji teniser sveta u intervjuu za komšijske medije ishvalio njihovu muziku, obalu, a posebno kulinarske specijalitete iz Dalmacije

Srpski teniser Novak Ðoković priznao je da je najbolju ribu jeo u Hrvatskoj i da je njihova obala najlepša na svetu, napominjući da su roditelji njegove majke iz Vinkovaca. Najbolji srpski teniser ovo je pričao novinarima iz Zagreba, a povod je, naravno, bio predstojeći duel u Dejvis kupu (petak-nedelja, Kraljevo).Rodbina iz Vinkovaca- Uvek sam se osećao prijatno u Hrvatskoj, od prvog trenutka, sa tri ili četiri godine kad sam boravio u Dubrovniku. Bio sam i u Vinkovcima više puta da posetim roditelje moje majke. Pričamo manje-više isti jezik. Moram da se pohvalim da sam najbolju ribu jeo u Hrvatskoj i vi za mene imate najbolju obalu - izjavio je Novak Ðoković.

Nole poželeo dobrodošlicu Hrvatima... Nova dvorana u Kraljevu
Nole poželeo dobrodošlicu Hrvatima... Nova dvorana u Kraljevu

Sjajni Pilić i IvaniševićPrvi reket sveta rekao je i da na prostorima bivše Jugoslavije ima dosta velikih sportista koji su ostvarili velike međunarodne uspehe.- Kad pričamo o Hrvatskoj, to su Goran Ivanišević, Janica i Ivica Kostelić, ali i Nikola Pilić. Ima tu i fudbalera iz BiH, poput Edina Džeka, iz Srbije Vlade Divac i mnogi drugi. Košarkaši su verovatno ostvarili najveći međunarodni uspeh, vaterpolisti su sjajni, i naši i hrvatski. Naravno, u tu grupu treba staviti i slovenačku skijašicu Tinu Maze. Ako je nešto dobro na prostoru bivše države, to je onda sport - kaže on.Novak Ðoković je istakao da izuzetno voli da sluša hrvatsku muziku i da ima nekoliko omiljenih muzičara.- To su Oliver Dragojević, Džiboni, Karan. Imate dosta kvalitetnih muzičara, prosto uživam u vašim melodijama - zaključio je Ðoković za Novu TV.

UzbuđenjeJEDVA ČEKAM DUELE U KRALJEVUSrpski teniser sa nestrpljenjem očekuje duel sa Hrvatskom u prvom kolu Dejvis kupa.- Uzbuđen sam, definitivno je poseban osećaj kad igrate za svoju zemlju, pogotovo kad igrate protiv Hrvatske. To je derbi regije i takvi dueli imaju poseban značaj. Igramo u Kraljevu, ovo mi je drugi put u karijeri da igram izvan Beograda, jedinstvena prilika. Biće manje publike, ali će biti prisnija atmosfera - istakao je Nole.

ISTRAGA Ministar Stefanović o ulaznicama za Dejvis kup Karte završile kod političaraMinistar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je istragom utvrđeno da je od ukupno 3.228 kompleta karata za prvo kolo Dejvis kup u Kraljevu za slobodnu prodaju planirano 297 kompleta.- Prodaji je namenjeno 2.428 kompleta, 107 kompleta je prodato na blagajni, a 190 će biti pušteno na dan meča. Ostatak od 2.131 kompleta dat je fizičkim i pravnim licima i pojedincima. Najviše kompleta - 300 dato je „Elektro-Srbiji Kraljevo“, načelniku Raškog okruga 250 i gradonačelniku Kraljeva 100 - kazao je Stefanović.Ministar je kazao da nema u ovom trenutku podatke o tome ko je kupio, a kome su kompleti karata dodeljeni.- To će biti predmet daljeg rada tokom istrage i da li je u tom smislu prekršen zakon - zaključio je Stefanović.Prema rečima ministra unutrašnjih poslova, Teniski savez Srbije ima pravo na 108 kompleta karata, BMP Pariba 104, reprezentacija Srbije 120, a ITF 52.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track