ĐOKOVIĆ: Mnogo mi znače rivalstva sa Federerom i Nadalom!
Foto: Printskrin

Učinili ga boljim igračem

ĐOKOVIĆ: Mnogo mi znače rivalstva sa Federerom i Nadalom!

Tenis -
Velika je privilegija igrati u Federerovoj i Nadalovoj eri - rekao je srpski teniser

NJUJORK - Najbolji teniser sveta Novak Đoković bio je specijalni gost u jednom od najgledanijih sportskih programa u Americi - "Sports centru" na uglednom ESPN.

Porde poznate priče o svojim prvim teniskim "koracima" na Kopaoniku, srpski teniser je govorio i o velikom rivalstvu sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

"Velika je privilegija igrati u Federerovoj i Nadalovoj eri. Ovi momci su od mene napravili boljeg igrača. Igrao sam mnogo mečeva sa njima, preko 40 sa Nadalom i Federerom na svim podlogama", rekao je Novak dodavši:

"Kada sam se 2007. godine probijao ka vrhu, osvojio sam nekoliko velikih turnira i igrao sa Rodžerom svoje prvo finale Gren slema, na Ju-Es openu. To mi je otvorilo mnoga "vrata" u glavi. Ubedio sam sebe da mogu pobedim najbolje. Tih nekoliko godina morao sam da poradim na svojoj psihologiji, jer sam konstantno gubio velike mečeve od Rodžera i Rafe. Nikako nisam uspevao da napravim taj finalni iskorak, ali upavo zbog tih poraza postao sam jači igrač, jača osoba i shvatio sam šta je potrebno da uradim da bi pobedio takve tenisere. Ta rivalstva mi mnogo znače, jer su jako pozitivno uticala na moj razvoj", rekao je Đoković.

Novak je prokomentarisao video na kome tokom treninga nosi na leđima trenera uz stepenice.

“Pokušavamo da treninge učinimo što je moguće više raznovrsnim. Volim da provodim vreme napolju, u prirodi. Kada moram u teretanu, idem u teretanu, ali uglavnom su tu vožnje uzbrdo biciklom, radimo i kajak, plivanje, stepenice... Tenis je pojedinačni sport i uvek samostalno treniraš – to što sam nosio trenera na ramenima barem mi daje osećaj da s nekim delim taj veliki bol“, našalio se Nole.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track