ĐOKOVIĆ O DEJVIS KUPU: Zimonjić nam je kao stariji brat, raduju nas deca na tribinama
Foto: Marina Lopičić

Uživa u reprezentaciji

ĐOKOVIĆ O DEJVIS KUPU: Zimonjić nam je kao stariji brat, raduju nas deca na tribinama

Tenis -

Najbolji srpski i drugi teniser sveta Novak Đoković, rekao je da je veoma zadovoljan igrom nacionalnog tima prvog dana četvrtfinala Dejvis kupa, kada je on u tri seta savlada Alberta Ramosa Vinjolasa, a Viktor Troicki Pabla Karenja Bustu.

"Veoma sam zadovoljan kako smo odigrali.prvog dana Ja sam prvi deo meča proveo na osnovnoj liniji, jer nisam imao samopouzdanje kao prethodnih sedam osam godina. Sezona i rezultati do sada nisu kako smo očekivali, ali zaista mi je drago da sam odigrao dobro i da je i Viktor prikazo jedan od najboljih mečeva u Dejvis kupu."

Đoković je prokomentarisao i činejnicu da srpski Dejvis kup tim ima novog selektora, Nenada Zimonjića, koji u isto vreme i igra dubl.

"Zimonjić ima sada nezavidnu ulogu, jer nije samo selektor, već je i igrač. On je doneo neke novine, mi ga svi veoma poštujemo, on je nama kao stariji bbrat. I zaista volimo da igramo u Srbiji i u Beogradu i u Nišu imamo sjajnu atmosferu." Đoković je potom prokomentarisao i meč dublova.

"Mark Lopez ima olimpijsko zlato, ali on retko izlazi na mrežu kao i Karenjo Busta i biće jako zanimljivo. Posebno, što i Nenad i Viktor posle servisa idu napred. Moramo da budemo brzi i agresivni, da im ne damo vremena i prostora. Mislim da je ključ da Viktor i Nenad dobro serviraju." Novak je istakao da ga raduje što se meč igra u Srbiji i da ima mnogo dece.

"Mene uvek raduje kada vidim decu na tribinasma. Tu su deca koju smo doveli iz vrtića kojima pomaže naša fondacija, tu su nam gosti sa KiM što nam je jako važno, jer zanmo kako žive. Svesni smo koliko im to znači, a i nama jer deca imaju čistu i pozitivnu energiju."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track